Logo Observatorul Social

Articol din categoria Social

Guvernul va lansa saptamana viitoare Strategia anti saracie

Publicat: / Actualizat: /
Guvernul va lansa saptamana viitoare Strategia anti saracie
'Afiș articol "Guvernul va lansa saptamana viitoare Strategia anti saracie"
Premierul Dacian Cioloş a anunțat o strategie anti-sărăcie, inițiativă ce prevede 47 de măsuri și pe care Guvernul o va detalia săptămâna viitoa...
Publicat: / Actualizat:
661 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Observatorul Social: “Guvernul va lansa saptamana viitoare Strategia anti saracie” — Premierul Dacian Cioloş a anunțat o strategie anti-sărăcie, inițiativă ce prevede 47 de măsuri și pe care Guvernul o va detalia săptămâna viitoa...

trimite

Premierul Dacian Cioloş a anunțat o strategie anti-sărăcie, inițiativă ce prevede 47 de măsuri și pe care Guvernul o va detalia săptămâna viitoare.

M-am întâlnit de dimineață cu vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc. Am discutat temele care ne preocupă pe termen lung și unde avem de luat decizii strategice: legea salarizării, organizarea alegerilor și strategia anti-sărăcie pe care ne pregătim să o lansăm zilele imediat următoare”, a anunțat premierul pe Facebook.

Strategia cuprinde mai multe reforme sociale pentru populaţia defavorizată.
Țintim toate categoriile de vârstă dar ne concentram mai ales pe măsuri pentru copii, plecând de la modele de bună practică deja funcționale, probate de organizatii non-guvernamentale. Vom detalia acest pachet de 47 de măsuri săptămâna viitoare”, a scris ulterior Cioloş, pe aceea
și rețea de socializare.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata sărăciei relative, cu un procent de 25,4%, conform datele Eurostat pe anul 2013.

Conform datelor publicate de Eurostat, aproximativ 40,2% din populația României era expusă în 2014 riscului de sărăcie și excludere socială, situație care a plasat-o pe primul loc în Uniunea Europeană, în condițiile în care, la nivelul UE, 122 de milioane de persoane, sau 24,4% din populație, se aflau în această situație.

Dacă în UE o persoană din patru este expusă riscului de sărăcie și excludere socială, în trei state membre mai mult de o treime din populație este expusă acestui risc: România (40,2%), Bulgaria (40,1%) și Grecia (36%). La polul opus, cel mai mic risc se înregistrează în Cehia (14,8%), Suedia (16,9%), Olanda (17,1%), Finlanda (17,3%) și Danemarca (17,8%).

Numele tau: Adresa de e-mail:
Guvernul va lansa saptamana viitoare Strategia anti saracie

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...