Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Legislatie

   Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata taxei asupra autoturismelor

   Publicat: / Actualizat: /
   Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata taxei asupra autoturismelor
   'Afiș articol "Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata taxei asupra autoturismelor"
   Numeroase persoane ne-au semnalat probleme cu privire la necunoasterea modificarii  Legii nr. 448/2006, astfel ca facem urmatoarele precizari: Conform Legi...
   Publicat: / Actualizat:
   25.234 vizionări
   18
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata taxei asupra autoturismelor” — Numeroase persoane ne-au semnalat probleme cu privire la necunoasterea modificarii  Legii nr. 448/2006, astfel ca facem urmatoarele precizari: Conform Legi...

   trimite

   Numeroase persoane ne-au semnalat probleme cu privire la necunoasterea modificarii  Legii nr 48/2006, astfel ca facem urmatoarele precizari:

   Conform Legii nr 93/2015 pentru modificarea Legii nr 48/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap care a intrat in vigoare în data de 16 iulie 2015, persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor pe care le dețin fără a mai fi nevoite să le modifice în funcție de handicapul de care suferă.

   Persoanele cu handicap sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale (rovinieta) pentru un singur autoturism deținut. Reglementarea se aplica și însoțitorilor persoanelor cu handicap sau asistenților personali ai acestora, după caz.

   Potrivit prevederilor art 6 lit. b) din Legea nr 48/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren.


   7 recenzii (4 / 6)
   Numele tau: Adresa de e-mail:
   Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata taxei asupra autoturismelor
   Ionel
   4/6
   Ma intereseaza, va rog, in cazul persoanele cu disabilitati in grad accentuat care nu au vechime completa daca beneficiaza de pensie minima pe economie. Multumesc. Cu stima, Ionel.
   GEORGIANA
   4/6
   Buna ziua.Am si eu urmatoarea problema,tatal meu un virsta de 64 de ani,pensionat pe caz de boala,cu gradul 1 de invaliditate din anul 2002.poate beneficia de scaderea sau ameliorarea impozitului de pensie.va multumesc
   sorin
   4/6
   de cand sunt persoanele cu handicap accentuat scutite de la plata impozitului pe cladiri:din momentul emiterii certificatului de handicap sau din momentul depunerii acestuia la administratia fiscala ?
   Andi remi
   4/6
   Sunt persoana cu handicap accentuat(amputare degetele mina dreapta)si doresc sa cumpar un autoturism.Mentionez ca nu am nici permis de conducere.Care ar fi pasi si ce taxe ar fi de

   platit

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0726150176 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...