Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Utile

   Biliard in scaun rulant, o posibila disciplina sportiva pentru jocurile paralimpice

   Publicat: / Actualizat: /
   Biliard in scaun rulant, o posibila disciplina sportiva pentru jocurile paralimpice
   'Afiș articol "Biliard in scaun rulant, o posibila disciplina sportiva pentru jocurile paralimpice"
   Asociatia Sportiva Mereu Impreuna pentru Oameni a desfasurat a treia editie a Competitiei Nationale de Biliard in scaun rulant sub egida Consiliului National al Dizabilitatii din Romania si a Directiei de Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti.
   Publicat: / Actualizat:
   548 vizionări
   0

   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Biliard in scaun rulant, o posibila disciplina sportiva pentru jocurile paralimpice” — Asociatia Sportiva Mereu Impreuna pentru Oameni a desfasurat a treia editie a Competitiei Nationale de Biliard in scaun rulant sub egida Consiliului National al Dizabilitatii din Romania si a Directiei de Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti.

   trimite

   Asociația Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni a desfășurat a treia ediție a Competiției Naționale de Biliard în scaun rulant sub egida Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR) și a Direcției de Sport și Tineret a Municipiului București, sâmbătă 8 aprilie 2017.

   Peste 60 de sportivi cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 15 si 60 de ani, s-au înscris în competiție. Anul acesta au fost organizate două competiţii în acelaşi timp. Competiţia de Biliard pentru persoanele în scaun rulant şi Competiţia de Biliard pentru persoane cu handicap locomotor, dar care pot sta în picioare.

   Fiecare dintre competiţii s-a jucat în sistem „double elimination” (piramidă dublă). Mai exact: fiecare jucător a avut două şanse (două meciuri) pentru a se califica în primii 8 sau 16 jucători (în funcţie de numărul de participanţi) unde orice meci a fost eliminatoriu până la încheierea concursului.

   În sistemul piramidal dublu fiecare meci se încheie după un singur frame (joc) - se joacă primul la 1. Cei care s-au calificat în sistemul piramidal simplu (eliminatoriu), au jucat primul la 2.

   Campionul mondial en titre la biliard în scaun rulant, Henrik Larsson, și Sonia Simionov, campioană națională a României la biliard, au suținut meciul demonstrativ.

   Henrik Larsson deține titlul de Campion Mondial la biliard în scaun rulant  de 6 ori și de 12 ori titlul de Campion European la biliard în scaun rulant. Ceea ce Henrik Larsson a dorit să sublinieze este faptul că  a câștigat competiții clasice, cum ar fi Eurotours, Kremlin Cup sau Pool World Series.

   Câștigătorul locului I este ploieșteanul Adrian Mocanu, în vârstă de 34 de ani, cunoscut sportiv al echipei naționale de baschet în scaun rulant. Aflat pentru prima dată la Competiția de Biliard în Scaun Rulant, Adrian Mocanu a declarat:

   “În finală am jucat împotriva celui mai bun prieten al meu. Am învins pentru că mi-am stăpânit emoțiile, el are experiență. Biliardul e un joc al minții, dar mai ales al curajului. Mulțumesc organizatorilor pentru tot!”

   Mihai Alexandru Manea, în vârstă de 15 ani, a luat premiul pentru cel mai tânăr și mai perseverent concurent. Premiul consta într-un scaun rulant tip sport care-l va ajuta pe Mihai Manea în următoarele competiții sportive. Juniorul a declarat la finalul competiției că este pasionat, în afară de biliard, de șah, computer, muzică rock.

   “Pe lista noastră de priorități se află înființarea unui centru de traininguri motivaționale pentru persoanele cu dizabilități locomotorii cauzate de accidente. Pe termen lung, ne dorim transformarea biliardului în scaun rulant în sport paralimpic în România. Mulțumesc sponsorilor și partenerilor care an de an se strâng tot mai mulți în jurul nostru”, a declarat  Irina Văcărean, Președinta Asociației Sportive Mereu Împreună pentru Oameni.
    
   "Am participat și am dat o mână de ajutor încă de la prima ediție. Astăzi competiția are renume și referințele sunt doar la superlativ. Am convingerea că ascensiunea evenimentului va contribui la obținerea cadrului fizic și legislativ pentru a sprijini sportivii cu handicap să facă performanță", subliniază Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

   Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă la care au participat toți concurenții. Henrik Larsson a expras mai mulți norocoși care au primit scaune rulante mecanice, un scaun rulant electric, tablete, bijuterii. De asemeni, toți participanții au primit cadouri de la sponsorii competiției.

   Asociața Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni mulțumește sponsorilor: Fox, Nova Tech Med, NeoMed, Zdrovit, Konf & Autentik  Design Impact, Coca Cola HBC, Micri Gold, Safemed, Decathlon, Power of Rudraksha, partenerilor Asociația Culturală Artă pentru Copiii României, Framinor Grup, Liceul cu Program Sportiv Emil Racoviță București, Scorsese, Tiger Security, precum și partenerilor media: Rock Fm, Evenimentul zilei, Nine O’ Clock, Cațavencii, Gazeta Sporturilor, Casino Life & Business Magazine, Observatorul social.

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...