Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Social

   Consiliul pentru Combaterea Discriminarii nu a fost desfiintat, asa cum a propus un fost parlamentar

   Publicat: / Actualizat: /
   Consiliul pentru Combaterea Discriminarii nu a fost desfiintat, asa cum a propus un fost parlamentar
   Afiș articol "Consiliul pentru Combaterea Discriminarii nu a fost desfiintat, asa cum a propus un fost parlamentar"
   Persoanele publice cand primesc amenda, cu publicare in media, sunt afectate si pecuniar si ca imagine.
   Publicat:
   358 vizionări
   0
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișare header
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Consiliul pentru Combaterea Discriminarii nu a fost desfiintat, asa cum a propus un fost parlamentar” — Persoanele publice cand primesc amenda, cu publicare in media, sunt afectate si pecuniar si ca imagine.

   trimite

   Plenul Senatului a votat respingerea propunerii legislative pentru desfiinţarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării după ce Camera Deputaţilor a adoptat tacit, proiectul de lege prin care se solicita desfiinţarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării, iniţiat de fostul deputat Bogdan Diaconu, amendat de CNCD anul trecut pentru declaraţii homofobe şi discriminarea comunităţii LGBT.

   Bogdan Diaconu susţinea că CNCD a dovedit că funcţionează ca o "instituţie anti-românească".

   ”De vreme ce CNCD are o atitudine repetată şi constantă împotriva respectării şi apărării unor drepturi constituţionale, a devenit o instituţie anti-constituţională şi, ca urmare, trebuie desfiinţată”, mai susţinea fostul deputat.

   Anterior, proiectul a primit avize negative din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor, însă a fost aprobat tacit pentru că nu a fost discutat în termenul regulamentar. Termenul legal de dezbatere şi vot final pentru această iniţiativă a expirat pe 25 noiembrie 2016. În urma adoptării tacite proiectul de lege a fost transmis Senatului.

   Trei comisii permanente ale Senatului - Comisia juridică, Comisia pentru drepturile omului culte și minorități și Comisia egalităţii de şanse - au votat, marţi, un raport de respingere pentru propunerea legislativă de desfiinţarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării, urmând ca plenul să dea un vot final.

    “Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării - CNCD a fost înființat și funcționează în baza OG nr. 137/2000 fiind o cerință europeană. Știrea că s-a desființat CNCD nu are relevanță.

   A fost răzbunarea unui fost parlamentar, fost președinte al PRU, care a fost amendat de trei ori de CNCD pentru afirmații discriminatorii referitoare la viața persoanelor  cu o anume orientare sexuală și a afirmațiilor privind etnia.
    
   Propunerea legislativă care a primit avize negative și  a trecut tacit la Camera Deputaților prin neîntocmirea  Raportului deoarece  cele 45 de zile au trecut în perioada alegerilor parlamentare, a alegerii Parlamentului, Guvernului și votarea Bugetului.

   La Senat s-a respins proiectul de lege. Sigur, persoanele publice când primesc amendă, cu publicare în media, sunt afectate și pecuniar și ca imagine. Așa se ajunge la afirmații de genul: "Desființez CNCD", dar ar trebui să-și schimbe atitudinea și mentalitatea pentru a trăi într-o țară normală și să respecte statutul social și politic pe care l-au dobândit.
           
   Conform unor directive europene, competențele CNCD se sporesc prin lege, așa că dorința desființării instituției rămâne doar un vis”, a declarat, pentru Observatorul social, Luminița Gheorghiu, Secretar de Stat -membru al colegiului director al CNCD.

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri in portal si relatii cu clientii va rugam sa ne contactati laPentru inscrieri in portal si alte informatii va rugam sa ne contactati la:
   Telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   Nu exista pagini...

   ASISTENTA

   Nu exista pagini...

   LEGAL

   Nu exista pagini...