Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Utile

   Eveniment istoric, Ioan Narcis Chisalita, primul senator in scaun rulant

   Publicat: / Actualizat: /
   Eveniment istoric, Ioan Narcis Chisalita, primul senator in scaun rulant
   'Afiș articol "Eveniment istoric, Ioan Narcis Chisalita, primul senator in scaun rulant"
   Persoanele cu dizabilitati au un reprezentant in Parlamentul Romaniei, Ioan Narcis Chisalita.
   Publicat: / Actualizat:
   2.459 vizionări
   1

   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Eveniment istoric, Ioan Narcis Chisalita, primul senator in scaun rulant” — Persoanele cu dizabilitati au un reprezentant in Parlamentul Romaniei, Ioan Narcis Chisalita.

   trimite

   După un an greu în care li s-a refuzat creșterea prestației sociale și li s-au redus din drepturi, persoanele cu dizabilități din România capătă speranță.

   Azi parlamentarii au depus jurământul, etapă ce face parte din validarea mandatului.

   Senatorul Ioan Narcis Chisăliță a depus jurământul de credință față de țară și popor. El s-a bucurat de aprecierea colegilor, fiind singurul aplaudat. Senatorul Chisăliță nu a rostit jurământul de la tribună, ci din banca destinată membrilor Guvernului, din cauza dizabilității sale.

   În urma unui accident, Ioan Narcis Chisăliță a rămas imobilizat în scaunul rulant. Nu s-a resemnat, a ales să schimbe, atât viața lui, cât și a persoanelor cu dizabilități din România.

   „Azi am depus «JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ»! Am jurat cu mâna pe Biblie și Constituție, cu emoție și dorința să-mi îndeplinesc cu onoare și fidelitate mandatul încredințat de cetățeni!”, a declarat acesta imediat după depunerea jurământului.

   Într-o pauză, Ioan Narcis Chisăliță s-a întâlnit cu Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

   „Prima întâlnire! Printre promisiunile din campanie a fost și grija faţă de persoanele cu dizabilităţi! Prima discuţie cu Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilitãţii”, a scris senatorul pe pagina sa oficială de Facebook.

   La rândul său, Daniela Tontsch e declarat:

   “Este un eveniment istoric! Așteptăm de mult să avem un reprezentat în Parlamentul României.

   Susțin cu tărie că problemele noastre pot fi rezolvate numai în condițiile în care suntem reprezentați la nivel de decizie. Am învățat în decursul timpului că multe lucruri nu se schimbă pentru că decidenții nu ne cunosc nevoile și aici nu vorbim strict de situația materială. Autoreprezentarea persoanelor cu dizabilități poate schimba radical viața acestei categorii vulnerabile.

   Am ținut să-l felicit personal pe domnul Chisăliță și împreună am conturat obiectivele colaborării cu Federația Consiliul Național al Dizabilității din România.”

   elvis /
   speram ca vor fi legi mult mai bune ca se va schimba ceva din 448/2006-in ceea ce priveste angajarea pers. cu diz. facilitati pt. firme mici si mijlocii - si mari pt. a angaja ,
   Legi pt. infiintarea de caat mai multe locuinte protejate pt. pers. cu diz. institutionalizate, si pt. toate tipurile de hand,. ,
   Infiintarea de serv. pt. noi centre de neuropsihici .
   o alta propunere este ca pt. pers. cu diz. institutionalizate ele pot fi internate doar in centre specific bolii sau gr. de hand.
   Noi propuneri pt. pers. cu diz. institutionalizate de aface cursuri pt. recalificare si nu cum au fost cele din fond. europ. care pers. cu diz. unele au urmarit doar beneficiul financiar care trebuia sal primeasca deoarece aceste pers. cu diz. care provin din scoli si sant internate in centre pt. pers., cu diz. nu stiu a scrie nu stiu meseria pe care au invatato-doar au diplome de absolvire si atat.
   pers. cu diz. institutionalizate cu un gr. ridicat de intelectualiitate sa faca obiectul doar locuinteleor protejate sau la alegere in locatii sociale,
   Ca in fiecare judet sa poata fi infiintata cate una sau doua unitati protejate pt. incadrarea in munca a pers. cu diz. institutionalizate si neinstitutionalizate.
   Răspunde | 1
   ionescu ion /
   SANT O PERSOANA CU HANDICAP GRAVNEDEPLASABIL , CU INSOTITOR, CU PRECIZAREA CA INDEMNIZATIA DE INSOTITOR ,O RIDIC EU DE LA PRIMARIE .

   INTREBAREA MEA ESTE DACA CUNOASTETI DACA INDEMNIZATIILE NOASTRE CRESC ,SI CU CAT ,INCEPAND CU -01 01 2017 ???
   Răspunde | 5

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...