Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Finantarea unei Europe mai sociale

/
Finantarea unei Europe mai sociale
'Afiș articol "Finantarea unei Europe mai sociale"
Finanțarea unei Europe "mai sociale": recomandările EASPD către Uniunea Europeană privind cadrul financiar multianual - CFM după 2020
Publicat: / Actualizat:
1.433 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Finantarea unei Europe mai sociale” — Finanțarea unei Europe "mai sociale": recomandările EASPD către Uniunea Europeană privind cadrul financiar multianual - CFM după 2020

trimite

Finanțarea unei Europe "mai sociale":  recomandările EASPD către Uniunea Europeană privind cadrul financiar multianual - CFM după 2020

Ca răspuns la consultarea Comisiei Europene, cu privire la viitorul următorului cadru financiar multianual (CFM), EASPD și-a lansat recomandările pentru viitorul buget al UE.

Desfășurat pentru o perioadă de cel puțin 5 ani, CFM stabilește limitele pentru bugetul anual al UE. După aprobarea de către instituțiile europene, CFM determină alocarea maximă a fondurilor UE pentru domeniile de politică globală. Actualul CFM a funcționat timp de 7 ani și se va încheia în 2020, după care urmează a fi convenit un nou CFM. 

Prin intermediul CFM, UE sprijină prioritățile sale politice, iar EASPD a invitat instituțiile europene să-și susțină proclamatia pentru o Europă mai socială, cu un CFM care să investească în dimensiunea socială a Europei.

 În special, EASPD consideră că CFM ar trebui să investească în furnizarea de servicii centrate pe utilizatori de înaltă calitate, bazate pe comunitate, care să răspundă nevoilor și să protejeze dreptul tuturor cetățenilor europeni, precum și  susținerea valorilor-cheie și principiilor Uniunea Europeana.

 Pentru a realiza acest lucru, EASPD recomandă următoarele:

  1. Bugetul UE ar trebui să sprijine dezvoltarea serviciilor inovatoare, în conformitate cu Convenția ONU privind drepturile omului.
  2. Principiile ONU CRPD ar trebui raționalizate în toate programele de finanțare  ale UE.
  3. Ar trebui să existe o simplificare în ceea ce privește aderarea și gestionarea fondurilor pentru a sprijini accesul acestora la toate organizațiile.
  4. UE ar trebui să mențină pe agenda sa principală rolul său de lider în promovarea reformei sistemelor de asistență socială (adică dezinstituționalizarea și tranziția la cazul comunitar).
  5. Este necesar să se continue și să se consolideze trecerea de la o singură perspectivă financiară la o calitate eficientă.
  6. Cadrele financiare trebuie să devină mai adecvate și mai stabile pentru a asigura furnizarea de servicii de înaltă calitate pe termen lung.
  7. Ar trebui făcute mai multe pentru a facilita accesul la împrumuturi pentru servicii sociale.
  8. Trebuie încurajată complementaritatea diferitelor scheme și instrumente de finanțare.
  9. Managementul programelor de finanțare ale UE ar trebui să devină  eligibil pentru a sprijini serviciile.
  10. Utilizarea fondurilor UE ar trebui să sprijine furnizarea de servicii în zonele rurale.
  11. Combinarea instrumentelor de finanțare nu ar trebui să se facă în detrimentul programelor adresate persoanelor cu dizabilitati.

Recomandările EASPD solicită UE să dezvolte un cadru financiar multianual solid, bazat pe valori și principii cheie ale Uniunii Europene, accesibile tuturor părților interesate din domeniul social și suficient de cuprinzătoare pentru a acoperi diferitele nevoi ale sectorului serviciilor sociale.

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
Finantarea unei Europe mai sociale
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Finantarea unei Europe mai sociale
Finanțarea unei Europe mai sociale recomandările EASPD către Uniunea Europeană privind cadrul financiar multianual - CFM după 2020
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...