Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Sport

   Ioana Tepelea a castigat medalia de aur la Open International de Para Tenis

   Publicat: / Actualizat: /
   Ioana Tepelea a castigat medalia de aur la Open International de Para Tenis
   Afiș articol "Ioana Tepelea a castigat medalia de aur la Open International de Para Tenis"
   Jucatoarea romanca Ioana Monica Tepelea a castigat medalia de aur la Open International de Para Tenis de masa Juniori din Cluj Napoca.
   Publicat: / Actualizat:
   805 vizionări
   0
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Ioana Tepelea a castigat medalia de aur la Open International de Para Tenis” — Jucatoarea romanca Ioana Monica Tepelea a castigat medalia de aur la Open International de Para Tenis de masa Juniori din Cluj Napoca.

   trimite

   Autor: Lavinia Elena Niculicea

   Câştigătoare la începutul săptămânii în turneul de junioare, Ioana-Monica Ţepelea, reprezentanta ţării gazde, alături de senioarea Valentina Marcheva, reprezentanta Bulgariei, au câştigat în mod surprinzător, medalii de aur în proba individuală feminină la Open International de Para-Tenis de masă din România, desfăşurat la Cluj-Napoca, vineri, 24 martie, scrie ITTF.

   Ioana-Monica Ţepelea a câştigat clasa 8-10; Valentina Marcheva şi-a asigurat titlul, clasa 6-7.

   Ultimul obstacol pentru jucătoarea româncă de tenis, în vârstă de 17 ani, a fost Aida Dahlen, din Norvegia, jucătoare de top şi câştigătoare a titlului, clasa 8, la Campionatul European de Para-Tenis de masă din Veijle, Danemarca (11-4, 7-11, 11-4, 11-7), adăugându-şi la palmares tot mai multe titluri.

   În plus, a ieşit câştigătoare la clasa 6-10, cu două zile în urmă, în Cluj-Napoca, păstrându-şi astfel titlul câştigat cu un an înainte. În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, Ioana-Monica Ţepelea a impresionat, luând medalia de aur la clasa 10, la Lignano Masters Junior Open, din Italia.

   Ioana-Monica Ţepelea adaugă încă un succes colecţiei deosebite. Pentru Valentina Marcheva a fost primul. Anterior, cel mai bun rezultat a fost în Republica Slovacă, atunci când, în 1998 a ajuns în finală, clasa 8, iar în 2005 în aceeaşi rundă, clasa 6-7.

   În mod impresionant, în ultima confruntare, Valentina Marcheva a învins-o pe Maliak Aliva, reprezentanta Rusiei, (11-8, 11-6, 11-8), o jucătoare în formă. În semifinale, ea a eliminat-o pe Gabriela Constantin, jucătoare de top din România (11-2, 11-8, 11-3).

   Au fost două câştigătoare neaşteptate la proba de simplu. În probele rămase, rezultatul a fost aşa cum s-a preconizat.

   Cu o zi mai devreme, Michela Brunelli, reprezentanta Italiei, a câştigat clasa 2-3, terminând înaintea jucătoarei din Rusia, Nadejda Pushpasheva, într-un eveniment de grup organizat. O zi mai târziu, Borislava Peric-Rankovic şi-a asigurat titlul, clasa 4; într-o finală sârbească, ea a învins-o pe jucătoarea nr. 2, Nada Matic (11-3, 11-8, 11-7).

    

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...