Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Social

   Ionut Chisalita de vorba cu Ministrul Muncii despre problemele persoanelor cu dizabilitati

   Publicat: / Actualizat: /
   Ionut Chisalita de vorba cu Ministrul Muncii despre problemele persoanelor cu dizabilitati
   'Afiș articol "Ionut Chisalita de vorba cu Ministrul Muncii despre problemele persoanelor cu dizabilitati"
   Ma bucur sa constat interesul si atentia doamnei ministru, Lia Olguta Vasilescu, fata de problemele persoanelor cu dizabilitati, care sunt deja in lucru la Ministerul Muncii, urmand ca in scurt timp ele sa fie si rezolvate!
   Publicat: / Actualizat:
   4.826 vizionări
   1
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Ionut Chisalita de vorba cu Ministrul Muncii despre problemele persoanelor cu dizabilitati” — Ma bucur sa constat interesul si atentia doamnei ministru, Lia Olguta Vasilescu, fata de problemele persoanelor cu dizabilitati, care sunt deja in lucru la Ministerul Muncii, urmand ca in scurt timp ele sa fie si rezolvate!

   trimite

   Senatorul Ioan Narcis Chisăliță este preocupat de îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.

   Este cel mai potrivit reprezentant al persoanelor cu dizabilități în Parlamentul României, cunoaște problemele și nevoile acestei categorii, fiind el însuși dependent de scaunul rulant.

   În urma discuțiilor din Parlament cu Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Ioan Narcis Chisăliță a declarat:

   Printre proiectele pe care mi-am propus să le rezolv, se regăsesc și proiecte ce țin de Ministerul Muncii. În acest sens m-am întâlnit cu doamna ministru Lia Olguța Vasilescu.

   Am discutat despre creșterea indemnizației persoanelor cu dizabilităţi, creșterea plafonului pentru cumpărarea unui scaun rulant, creșterea plafonului pentru pachetul de servicii acordat prin CNAS persoanelor cu dizabilităţi.

   M-am bucurat să constat interesul și atenția doamnei ministru față de aceste probleme, care sunt deja în lucru la Ministerul Muncii, urmând ca în scurt timp ele să fie și rezolvate!”


   Sumele de decontare pentru mai multe dispozitive medicale au scăzut, începând cu 1 octombrie 2016, potrivit Ordinului președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru aprobarea metodologiei de stabilire a prețurilor de referință și a sumelor de închiriere corespunzătoare categoriilor și tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

   Scăderea sumelor de decontare afectează cea mai săracă categorie socială: persoanele cu dizabilități, în condițiile în care multe dintre acestea supraviețuiesc cu 340 de lei.

   Multe categorii de persoane cu dizabilități, respectiv persoanele imobilizate, sunt dependente de dispozitive medicale care nu sunt incluse în pachetul de bază pentru dispozitivele medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale în ambulatoriu și aici aș aminti doar o mică parte: scaun rulant electric, elevator, verticalizator, scutece pentru adulți. Lipsa unui elevator în apartamentul unui imobilizat inert, duce la îmbolnăvirea asistentului personal, din cauza efortului acesta suferă de diferite hernii, asistentul personal fiind, de ce mai multe ori, un membru al familiei. Cazurile nu sunt deloc izolate. Mulți pacienți solicită scutece, dar sunt obligați să primească sonde urinare, deși nu le folosesc.

   Conform Legii 95/2006, există obligativitatea ca în momentul în care se elaborează Hotărârea de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii, respectiv normele de aplicare ale ei, să se discute cu partenerii sociali. Potrivit reprezentanților CNAS, acești parteneri sociali fac parte din patronate, sindicate, asociații recunoscute profesional, în niciun caz reprezentanți ai ONG-urilor persoanelor cu dizabilități.

   Nemulțumirile noastre sunt legate de calitatea îndoielnică a multor dispozitive, de faptul că trebuie să plătim diferențe mari pentru achiziționarea dispozitivelor de care avem nevoie, de termenul de înlocuire al acestora”
   , a declarat Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

   Vasile /
   Intrebati-o pe doamna ministru ,de unde sa dam 1000de euro diferenta la o proteza modulara de gamba ,ca CNAS da 2200 de lei si o proteza modulara de gamba este in jur de 6500 de lei,Din indemnizatia de ,,,,340 de lei la gradul Grav de handicap . Răspunde | 3
   sulean ioan /
   D-le Senator va rog sa ridicati aceasta problema si in senatul Romaniei dar in primul rand cu d-na Ministru Lia Olguta Vasilescu va rugam sa ridicati aceasta problema a persoanelor cu dizabilitati cu handicap grav si accentuat deoarece santem foarte nevoiasi in ce priveste cresterea indemnizatiei lunare pentru a ne bucura de acest lucru in viitorul apropiat.Va dorim succes in activitatea de senator si multa sanatate pentru a ne sprijini pe persoanele cu dizabilitati .Astept un raspuns concret si concis la acest obiect.Toata stima si respectul din partea noastra ! Răspunde | 0

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...