Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Social

   Ionut Chisalita propune scutiri de impozit pentru apartinatorii legali ai adultilor cu handicap

   Publicat: / Actualizat: /
   Ionut Chisalita propune scutiri de impozit pentru apartinatorii legali ai adultilor cu handicap
   'Afiș articol "Ionut Chisalita propune scutiri de impozit pentru apartinatorii legali ai adultilor cu handicap"
   Ionut Chisalita propune scutiri de impozit pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat.
   Publicat: / Actualizat:
   2.728 vizionări
   3
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Ionut Chisalita propune scutiri de impozit pentru apartinatorii legali ai adultilor cu handicap” — Ionut Chisalita propune scutiri de impozit pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat.

   trimite

   Consiliul Național al Dizabilității din România mulțumește senatorului de Caraș Severin, Ionuț Chisăliță, pentru depunerea proiectului de amendare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.
    
   „În campania electorală, una din problemele care mi-au fost ridicate a fost discriminarea între aparţinătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav și cei ai minorilor! Acest aspect mi-a fost sesizat și de Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilităţii cu care am și decis inițierea unui proiect de lege care să înlăture această discriminare! El prevede acordarea acelorași facilități aparţinătorilor legali și după împlinirea vârstei de 18 ani ai minorului cu handicap grav!”, a explicat senatorul Ionuț Chisăliță.

   În expunerea de motive se arată că propunerea legislativă are ca obiect înlăturarea discriminării între aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, persoanele adulte cu handicap care au în proprietate clădirea de domiciliu sau un autoturism și reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat.

   „Potrivit prevederilor art. 485 alin (1) litera f) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu ultima actualizare - Legea nr. 358 din 31 decembrie 2015, „persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate sunt scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism”.

   Prin această propunere se face dreptate aparținătorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat care, deși au același domiciliu cu persoana adultă cu handicap pe care o îngrijesc, nu pot  beneficia de prevederile Codului Fiscal”, mai spun inițiatorii   proiectului de amendare a legii în expunerea de motive.


   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...