Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Social

   Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale

   Publicat: / Actualizat: /
   Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale
   Afiș articol "Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale"
   Conferinta s -a intitulat 20 de ani mai tarziu: construirea unei miscari privind incluziunea persoanelor cu dizabilitati in viitor.
   Publicat: / Actualizat:
   384 vizionări
   0
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Membrii EDF au ales presedintele si Comitetul Executiv in cadrul Adunarii Generale Anuale” — Conferinta s -a intitulat 20 de ani mai tarziu: construirea unei miscari privind incluziunea persoanelor cu dizabilitati in viitor.

   trimite

   Autor: Lavinia Elena Niculicea

   Adunarea generală anuală a Forumului European al Dizabilității - EDF (AGA) din Madrid, Spania, a reunit peste 200 de participanţi, inclusiv delegaţii AGA, observatori, parteneri, invitaţi şi membri ai mişcării globale pentru persoanele cu dizabilităţi. Întâlnirea a fost găzduită de membrii spanioli EDF, Fundaţia CERMI şi ONCE, notează cei de la EDF.

   În prima zi a întâlnirii au avut loc alegerile consiliului de administraţie al EDF. Yannis Vardakastanis a fost reales Preşedinte al EDF.

   De asemeni, a fost organizată o conferinţă în cadrul AGA pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a EDF.

   Conferinţa intitulată ,,20 de ani mai târziu: construirea unei mişcări privind incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în viitor", a reprezentat o ocazie de a reaminti marile realizări ale mişcării pentru persoanele cu dizabilităţi din ultimii 20 de ani, dar şi de a identifica provocările viitoare şi modul în care această mişcare ar trebuie să le abordeze.

   Preşedintele EDF, Yannis Vardakastanis, a deschis întrunirea, reamintindu-le celor prezenţi progresele pe care le-au experimentat persoanele cu handicap în viaţa lor în ultimii 20 de ani. El a subliniat, de asemeni, importanţa deosebită a ratificării de către Uniunea Europeană (UE) a Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD ONU). Cu toate acestea, el a vorbit şi despre responsabilitatea Uniunii Europene de a fi alături de cetăţenii săi şi de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale tuturor persoanelor, inclusiv ale celor cu dizabilități.

   În plus, preşedintele EDF a evidenţiat importanţa implicării active a persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul organizaţiilor lor reprezentative, în conformitate cu motto-ul mişcării pentru persoanele cu dizabilităţi: ,,Nimic despre noi fără noi". [...] "Dezvoltarea capacităţilor şi finanţarea ar trebui asigurate, iar barierele ar trebui eliminate”, a concluzionat el.

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: 0314.251.983 | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...