Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Utile

Terapie noua, dintii se pot repara singuri prin activarea celulelor stem

Publicat: / Actualizat: /
Terapie noua, dintii se pot repara singuri prin activarea celulelor stem
'Afiș articol "Terapie noua, dintii se pot repara singuri prin activarea celulelor stem"
Un medicament inovator conceput pentru pacientii diagnosticati cu boala Alzheimer ar putea fi utilizat pentru regenerarea dintilor si maselelor cariate.
Publicat: / Actualizat:
1.872 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Terapie noua, dintii se pot repara singuri prin activarea celulelor stem” — Un medicament inovator conceput pentru pacientii diagnosticati cu boala Alzheimer ar putea fi utilizat pentru regenerarea dintilor si maselelor cariate.

trimite

Un studiu publicat în jurnalul ''Scientific Reports'' arată că un medicament inovator conceput pentru pacienții diagnosticați cu boala Alzheimer ar putea fi utilizat pentru regenerarea dinților și măselelor cariate astfel încât în viitor să nu mai fie nevoie de plombe, informează The Guardian.

O echipă de cercetători de la King's College London a realizat un tratament pentru regenerarea dinților cariați care ar putea reduce în mod substanțial nevoia de plombe. Noua terapie funcționează prin stimularea abilității naturale a dinților de a se repara singuri prin activarea celulelor stem din pulpa dentară.

''Aproape toți cetățenii de pe planetă se confruntă la un moment dat cu cariile. Am încercat să realizăm ceva foarte simplu, foarte rapid și foarte ieftin'', explică în cadrul lucrării profesorul Paul Sharpe, coordonatprul cercetării.

Oamenii de știință britanici au demonstrat în acest studiu că procesul natural de regenerare a danturii cu probleme poate fi stimulat prin folosirea unui medicament inovat pentru tratarea bolii Alzheimer. Acesta este denumit tideglusib și determină celulele stem din interiorul dintelui cariat să devină celule odontoblaste, cu rol important în formarea dentinei, țesutul din structura dintelui aflat sub smalțul dentar. Ca urmare, celulele din structura dintelui repară cariile și acționează de la suprafață către rădăcină.

Testele efectuate pe șoareci au demonstrat că umplerea cariilor cu un burete biodegradabil din colagen îmbibat cu tideglusib produce regenerarea treptă a dintelui. Specialiștii au ajuns la acest rezultat după ce au găurit dinții șoarecilor, au inserat buretele și au folosit apoi un adeziv stomatologic pentru a sigila dintele. Câteva săptămâni mai târziu, buretele cu medicament se resorbise și fusese înlocuit cu noua dentină.

Reînoirea structurii originale a dentinei este eficientă în comparație cu cimentului folosit în plombele convenționale deoarece, în timp, acesta slăbește structura dintelui lăsându-l vulberabil la viitoare infecții și, inevitabil, la eroziune și desprindere, se arată în sursa citată. De asemenea, în cazul cariilor profunde, se poate ajunge în final la extracția dintelui, după mai multe astfel de tratamente. Noua metodă de tratament nu elimină folosirea instrumentelor clasice de curățare a cariilor înainte de aplicarea tratamentului. Cercetătorii menționează că înainte de a testa medicamentul pe pacienți umani, vor realiza teste pe șobolani, ai căror dinți sunt de patru ori mai mari decât cei ai șoarecilor.

1 recenzii (5 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Terapie noua, dintii se pot repara singuri prin activarea celulelor stem
Articol - Terapie noua, dintii se pot repara singuri prin activarea celulelor stem
Un medicament inovator conceput pentru pacientii diagnosticati cu boala Alzheimer ar putea fi utilizat pentru regenerarea dintilor si maselelor cariate
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...