Logo Observatorul Social
Ultimele Articole
  Ultimele Locatii

   Articol din categoria Social

   Ziua mondiala a sindromului Down

   Publicat: / Actualizat: /
   Ziua mondiala a sindromului Down
   Afiș articol "Ziua mondiala a sindromului Down"
   La 19 decembrie 2011, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie drept Ziua mondiala a sindromul Down.
   Publicat: / Actualizat:
   1.495 vizionări
   1
   Cod de incorporare:
   Previzualizare:
   Configurare:

   Conținut restrâns
   Buton interacțiune
   Afișează fundalul
   E-mail:
   Previzualizare mesaj:
   Articole trimis de pe Observatorul Social: “Ziua mondiala a sindromului Down” — La 19 decembrie 2011, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie drept Ziua mondiala a sindromul Down.

   trimite

   Ziua mondială a sindromului Down este marcată anual în data de 21 martie. Organizațiile care apără drepturile persoanelor cu dizabilitați intelectuale desfășoară, cu prilejul acestei zile, activități de conștientizare a problemelor cu care se confruntă cei care suferă de sindrom Down.

   Proiectele pentru dezvoltarea toleranței și deschiderii față de incluziunea socială a persoanelor dignosticate cu sindrom Down sunt permanent în sfera de activități a ONG-urilor de profil.

   Potrivit statisticilor în România sunt înregistrați 72.000 copii cu dizabilități, dintre care 31.000 de copii cu dizabilități sunt în școli speciale.

   Analfabetismul și abandonul școlar ating procente îngrijorătoare, iar pentru copiii cu dizabilități școlile de masa nu reprezintă o opțiune dorită deoarece se confruntă cu discriminarea și lipsa adaptării mediului la nevoile lor.

   Organizația internațională a persoanelor cu sindromul Down (Down Syndrome International) a decis în 2006 marcarea oficială a zilei dedicate sindromului Down.

   La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie drept Ziua mondială a sindromul Down și a invitat toate statele membre, organizațiile Națiunilor Unite și al altor organizații internaționale, precum și societatea civilă, inclusiv organizațiile non-guvernamentale și din sectorul privat, să marcheze această zi într-un mod adecvat, în scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la această boală, potrivit site-ului worlddownsyndromeday.org.

   Numele tau: Adresa de e-mail:
   Ziua mondiala a sindromului Down

   observatorul  .RO 

   Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
   Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
   telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

   DESPRE

   ...

   ASISTENȚĂ

   ...

   LEGAL

   ...