Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Despre oameni

AFACEREA UNUI TANAR CU PARALIZIE CEREBRALA SI RETICENTA UNORA

Publicat: / Actualizat: /

Persoanele cu dizabilități sunt considerate o parte vulnerabilă a societății, dar acest lucru nu le împiedică să aibe drepturi egale cu ceilalți, aceiași independență, aceleași oportunități și, nu în ultimul rȃnd, aceiași accesibilizare.

Din cauza așa- zisei vulnerabilități se dezvoltă o denigrare la adresa persoanelor cu nevoi speciale, o compasiune ce are destinația direct spre batjocură pe care o manifestă societatea inconștientă. Nu sesizează faptul că fiecare om se naște cu un talent în viață, fie el de ordin intelectual, artistic sau pur și simplu cu o aptitudine pe care o poate amplifica cu scopul de a se descurca în cotidian.

Un astfel de exemplu de denigrare asupra unei persoane cu dizabilități s-a întamplat de curȃnd pe rețelele de socializare asupra unei afaceri lansate de un tȃnăr paralizat din Brazilia. El a fost umilit de oameni ce nu au reușit în afaceri.

Renato Nacacio s-a născut cu paralizie cerebrală, dar diagnosticul nu l-a împiedicat să își creeze propria afacere de desing pe tricouri, pe stilouri, pe căni și pe alte produse. Si-a promovat  afacerea prin intermediul unei pagini de Internet la care are acces tot mapamondul. Ajutat de mama lui, el reusește să-și mențină afacerea prosperă, deși are dificultăți de a se deplasa, de a-si mișca mȃinile și chiar de a vorbi.

Inedit este modul în care își fabrică produsele. Se folosește  de gură și de o periuță de dinți pentru crearea produselor pe calculator, și  de un scaun motorizat pentru transportarea lor la locul destinat.

Cu toate aceste dificultăți cauzate de paralizie cerebrală, Renato trebuie să se lupte și cu ura oamenilor.  Recent, s-a confruntat cu o situație nu tocmai plăcută, una de insultă. S-a înscris într-un grup de desing pe Facebook, și a postat produsele de designer, iar mulți oameni i-a denigrat munca, fără să se gȃdească cȃt efort depune Renato pentru afacerea sa.
 
Însă, Nacacio este împăcat cu sine pentru că poate să-și mențină afacerea, chiar dacă în viață întȃmpină astfel de situații. Mai mult, astfel de încercări îl motivează și mai mult.

Numele tau: Adresa de e-mail:
AFACEREA UNUI TANAR CU PARALIZIE CEREBRALA SI RETICENTA UNORA
Articol - AFACEREA UNUI TANAR CU PARALIZIE CEREBRALA SI RETICENTA UNORA
Persoanele cu dizabilități sunt considerate o parte vulnerabilă a societății dar acest lucru nu le împiedică să aibe drepturi egale cu ceilalți aceia
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...