Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Călătorie cu avionul pentru toti

Publicat: / Actualizat: /
Călătorie cu avionul pentru toti
'Afiș articol "Călătorie cu avionul pentru toti"
De 10 ANI luptam pentru drepturile pasagerilor persoane cu dizabilități

 - Adunarea Generala EDF  a avut loc la Dublin, in Irlanda in perioada 21-23...
Publicat: / Actualizat:
1.378 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Călătorie cu avionul pentru toti” — De 10 ANI luptam pentru drepturile pasagerilor persoane cu dizabilități

 - Adunarea Generala EDF  a avut loc la Dublin, in Irlanda in perioada 21-23...

trimite

De 10 ANI luptam pentru drepturile pasagerilor persoane cu dizabilități

 - Adunarea Generala EDF  a avut loc la Dublin, in Irlanda in perioada 21-23 mai 2016

În iulie 2006, a fost adoptat un regulament privind drepturile pasagerilor persoane cu dizabilități in transportul pe calea aerului (Regulamentul 1107/2006), stabilirea unui set de drepturi specifice pentru pasagerii cu dizabilități  în UE.

In anul 2016 serbam a 10-a aniversare a adoptării Regulamentului.

Această legislație a facilitat transportul aerian pentru milioane de persoane cu dizabilități  în Europa și a oferit orientări clare aeroporturilor privind ce ar trebui să fie furnizat ca servicii și de modul în care trebuie furnizat.
Pentru a marca aniversarea de 10 ani a acestui regulament important pentru pasagerii cu dizabilități, EDF împreună cu Federația incapacitatii din Irlanda și aeroportul din Dublin, a organizat un eveniment la aeroportul din Dublin.

În deschiderea evenimentului, Yannis VARDAKASTANIS,  Președintele EDF, a reamintit faptul că regulamentul privind pasagerii cu dizabilități pe calea aerului a fost, de fapt, reglementarea specifică adoptată de către UE:
   "Acest regulament a deschis calea pentru  accesibilitate atunci când persoanele cu dizabilități  călătoresc pe calea aerului. Acesta a fost, de asemenea, urmat de alte reglementări care promovează drepturile pasagerilor cu handicap în diferite mijloace de transport. EDF a lucrat la acest regulament, de la început și a urmarit îndeaproape punerea sa în aplicare.

Acum, după 10 ani, putem spune că legislația este aproape finalizata și această legislație este eficientă în a face  transportul mai accesibil și în asigurarea drepturilor persoanelor cu handicap."Vicepreședintele EDF, Gunta Anca, a vorbit despre ceea ce s-a schimbat pentru persoanele cu dizabilități atunci când călătoresc pe calea aerului: 
"Acum, când mă duc la orice aeroport din UE, știu că asistența va fi disponibilă și mă pot aștepta ca personalul să aibă un anumit nivel de pregătire. Înainte de acest regulament, EDF a primit plângeri frecvente de la pasagerii  cu dizabilități. Regulamentul a redus aceste incidente, deoarece liniile aeriene au orientări clare cu privire la obligațiile lor. Ei pot fi  trași acum la răspundere pentru refuzul de îmbarcare a pasagerilor cu handicap sau atunci cand nu li se oferă asistență.

Cu toate acestea, în multe cazuri, transportul pe calea aerului nu este încă suficient de accesibil și există mult loc pentru îmbunătățiri; toate serviciile de transport ar trebui să fie accesibile în conformitate cu Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități".

În mesajul său video, comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a subliniat: "Acest regulament nu este doar o realizare simbolică, ci un exemplu concret de acțiune pozitivă a UE, care schimbă viața a 80 de milioane de persoane cu dizabilități. Am parcurs un drum lung, dar există încă o anumită distanță pentru a acoperi integral. Avem nevoie să ne asigurăm că regulamentul este aplicat în mod corect."

Comisarul, de asemenea, s-a referit la importanța  difuzarii  informațiilor cu privire la drepturile pasagerilor cu dizabilități și adoptarea Actului european privind accesibilitatea, care va îmbunătăți în continuare accesibilitatea.


Membru al Parlamentului European, Marian Harkin, a subliniat importanța implicării mișcării dizabilitatii în a face o legislație cat mai cuprinzatoare: "EDF și organizațiile persoanelor cu dizabilități joacă un rol foarte important în dezvoltarea unei legislații precum regulamentul pe care noi il sărbătorim astăzi aici."

Reprezentanții Aeroportului din Dublin și furnizorul de asistență pentru persoanele cu mobilitate redusă care cooperează cu aeroportul din Dublin au explicat modul în care încearcă să îmbunătățească accesibilitatea pentru mai mulți pasageri cu mobilitate redusă pe parcursul călătoriei.
DE CE ESTE ACEST REGULAMENT IMPORTANT?


Regulamentul cu privire la drepturile pasagerilor pe calea aerului pentru persoanele cu dizabilități (Regulamentul 1107/2006) prevede că:

• Persoanele cu handicap au dreptul de a fi transportate și nu ar trebui să fie refuzate la îmbarcare sau la rezervare;

• Persoanele cu handicap ar trebui să beneficieze de asistență la aeroport, fara nici un cost suplimentar. Responsabilitatea pentru furnizarea asistenței se află la organismul de administrare a aeroportului;

• Tot personalul care se ocupă în mod direct cu publicul călător trebuie să primească informatii si sa fie format pentru interventii;

• Fiecare stat membru al UE trebuie să proiecteze un organism public pentru a monitoriza punerea în aplicare a prezentului regulament și să promoveze aplicarea drepturilor pasagerilor.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Călătorie cu avionul pentru toti
Articol - Călătorie cu avionul pentru toti
De 10 ANI luptam pentru drepturile pasagerilor persoane cu dizabilități - Adunarea Generala EDFnbsp a avut loc la Dublin in Irlanda in perioada 21-23
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...