Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

COMUNICAT DE PRESA NR. 14

Publicat: / Actualizat: /


Asociația pentru Formare în Domeniul Securității Private (AFDSP), în parteneriat cu Fundaţia pentru Învăţământ (FPI) și Centrul de Consultanță și Studii Europene (CCSE), a realizat un film documentar, în vederea susținerii campaniei de informare și constientizare din cadrul proiectului „ADMIS pe piața muncii!“. Filmul documentar conține interviuri cu beneficiari ai proiectului, dar și cu nume de referința din diverse domenii: Gheorghe Sarău (lingvist), Viorel Achim (istoric), Vintilă Mihăilescu (sociolog), Ciprian Necula (ong-ist), Doinița Oancea (actrița) și (artist).
 
Informații detaliate privind rezultatele programului, precum și filmul documentar realizat în cadrul proiectului „ADMIS pe piața muncii – Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE si SM, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii“ se regăsesc pe website-ul rrom-admis.ro precum și pe:


YouTube videovimeo.com - 135257661...

Mai jos redăm două dintre declarațiile beneficiarilor proiectului și două declarații ale membrilor echipei de implementare a proiectului:
Nicolae Neagu, 63 ani, beneficiar curs de formare profesională - agent de securitate:
Cred că fără diplomă nici nu reușeam să mă mai angajez la cei 63 de ani ai mei, acum sunt alte cerințe, nu se mai angajează făra calificare, fără diplomă.
 
Valerica Chiriac, 35 ani, beneficiar curs de formare profesională - lucrător în alimentaţie:
M-am dus să mă angajez si m-au întrebat: “Ai o diploma, ceva? Dacă nu, îmi pare rău”. Oriunde am fost mi-au spus „Da, vrei să te angajez? Sigur, te angajez, dar ai diplomă?”. Nu am avut succes nicăieri. (…) Acum, m-am angajat. Am doi copii si pot sa le pun ceva pe masă.
Georgiana Barac, manager proiect „ADMIS pe piața muncii!“: proiectul “Admis pe piața muncii!” înseamnă echilibru, profesionalism, dinamism, iar mai presus de toate acestea înseamnă forța de a dărâma bariere pe piața muncii. Proiectul se adresează persoanelor de etnie rromă care doresc să ni se alăture în procesul de integrare profesională a acestora, care doresc să demonstreze angajatorilor că pot să-și depășeasca limitele, dar și etichetele puse, și practic cred că cei peste 1.000 de beneficiari care s-au adresat până acum proiectului nostru au dovedit că pot și că vor.
Mihaela Bărăgan, mediator social „ADMIS pe piața muncii!“. Cursurile care au avut cel mai mare aflux de beneficiari au fost lucrători în estetica și igiena corpului omenesc, agent de securitate, lucrători în structuri pentru construcții, măcelari, bucătari, ospătari, lucrători în alimentație. Multe persoane de etnie rromă lucrează în aceste domenii de activitate, dar lucrează fără forme legale pe perioada determinate și pe funcții de muncitori necalificați. În timp, ei au realizat faptul că o diplomă de calificare le crește foarte mult șansele de a fi angajați cu forme legale pe perioade nedeterminate și, de ce nu, cu salarii mult mai mari.
Proiectul „ADMIS pe piața muncii [...]” urmărește să atragă atenția asupra importanţei încadrării în muncă a persoanelor de etnie rromă, precum și asupra măsurilor luate în vederea combaterii riscului de excluziune socială şi discriminare a acestora.

Numele tau: Adresa de e-mail:
COMUNICAT DE PRESA NR. 14
Articol - COMUNICAT DE PRESA NR. 14
Asociația pentru Formare în Domeniul Securității Private AFDSP în parteneriat cu Fundaţia pentru Învăţământ FPI și Centrul de Consultanță și
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...