Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Social

FRUMUSEŢE ŞI CONFORT ÎN SCAUN RULANT

Publicat: / Actualizat: /
FRUMUSEŢE ŞI CONFORT ÎN SCAUN RULANT
'Afiș articol "FRUMUSEŢE ŞI CONFORT ÎN SCAUN RULANT"
Acum opt ani de zile, Heidi McKenzie a suferit un accident de maşină în urma căruia i s-a schimbat total viaţa. În urma accidentului, a rămas paralizată...
Publicat: / Actualizat:
705 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “FRUMUSEŢE ŞI CONFORT ÎN SCAUN RULANT” — Acum opt ani de zile, Heidi McKenzie a suferit un accident de maşină în urma căruia i s-a schimbat total viaţa. În urma accidentului, a rămas paralizată...

trimite

Acum opt ani de zile, Heidi McKenzie a suferit un accident de maşină în urma căruia i s-a schimbat total viaţa. În urma accidentului, a rămas paralizată de la brâu în jos. De atunci, este nevoită să se deplaseze cu ajutorul unui scaun rulant.
 
Cu o voinţă de fier şi cu un optimism exuberant, lui McKenzie nu i-a fost greu să se adapteze noului stil de viaţă deoarece ea consideră că viaţa merge mai departe indiferent de urcuşurile sau de coborăşurile ei. Astfel, ea a participat la un concurs de modeling, alături de încă douăzeci de femei în scaunul rulant, acum trei ani de zile. Ea a fost încoronată ca ,,doamna în scaun cu rotile a Americii’’. În timpul concursului ea a realizat că între participante a fost o luptă acerbă şi, în acelaşi timp, una, pe fond emoţional, atunci când a venit vorba de haine la modă pline de strălucire, dar să se  şi simtă confortabil în astfel de îmbrăcăminte.

 În urma acestei experinţe cu modeling-ul, lui McKenzie i-a venit ideea de a fonda o companie de îmbrăcăminte special pentru persoanele în scaun rulant cu scopul de a umple golul emoţional pe care persoanele în scaun rulant îl au. Îmbrăcămintea să fie adaptabilă lor şi să aibă două puncte forte: frumuseţe şi confort în scaunul rulant. ,,Vreau ca persoanele cu handicap să-şi poată manifesta ,,alter-ego-ul’’ prin modă în timpul eliminării barierelor sociale’’, mărturiseşte Heidi McKenzie.

McKenzie în echipă cu designerul Kristin Alexandra Tidwell a creat primul desing vestimentar al companiei sale şi anume o pereche de jeans adaptabili. Aceştia includ buzunare  accesibile, cu o talie mare în spate, fixată pe centura elastică şi curele pe interiorul pantalonilor pentru a fi mai uşor de tras în sus.

Iniţial, când a venit cu ideea, McKenzie a fost conştientă de cele două societăţi existente ca a ei. Faptul care a determinat-o să meargă mai departe este chiar succesul pe care îl au aceste două companii. În plus, ea are un avantaj şi anume că blugii creaţi de compania sa sunt croiţi chiar de o persoană cu un astfel de handicap.

După finanţarea cu succes a acestor jeans, Heidi McKenzei are  de gând să se extindă într-o linie de îmbrăcăminte  complet accesibilă şi s-o vândă online. ,,Blugii adaptabili sunt doar începutul, iar persoanele cu dezabilităţi ar trebui să aibă cât mai multe opţiuni de îmbrăcăminte’’, declară Heidi McKenzei.


Numele tau: Adresa de e-mail:
FRUMUSEŢE ŞI CONFORT ÎN SCAUN RULANT
Articol - FRUMUSEŢE ŞI CONFORT ÎN SCAUN RULANT
Acum opt ani de zile Heidi McKenzie a suferit un accident de maşină în urma căruia i s-a schimbat total viaţa În urma accidentului a rămas paralizată
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...