Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Fundatia Inocenti ofera sanse copiilor cu dizabilitati din Bistrita

Publicat: / Actualizat: /

Romanian Children’s Relief şi-a început activitatea în primăvara anului 1990 după ce în ziarul BOSTON GLOBE a apărut un documentar însoţit de imagini, realizat de fotograful Michael Carroll şi Dr. Bill Griffo de la Spitalul din New York/Centrul Medical Cornell. Cei doi au prezentat situaţia grea în care se găseau copiii orfani din România după revoluţia din 1989 şi de aseamenea, starea în care se găseau la vremea respectivă secţiile de pediatrie ce se confruntau cu o epidemie de SIDA.

În urma răspunsurilor copleşitoare din parte publicului şi în urma citirii articolului din presa, un grup de oameni în New England, SUA, s-au adunat în primăvara anului 1990 şi au pus bazele organizaţiei Romanian Children’s Relief (RCR). RCR este o organizaţie non-profit, non-guvernamentală şi cu baza în Statele Unite ale Americii. În anul 1998, RCR a înfiinţat Fundaţia Inocenţi, o organizaţie înregistrată legal în România.

RCR a trimis primul transport de ajutoare către România în anul 1990. Astăzi, un numar de 20 de angajaţi profesionişti români lucrează la RCR/Fundaţia Inocenţi în spitale, orfelinate, în programul adresat asistenţilor maternali şi în familii biologice.

De-a lungul anilor trecuţi din 1990 până acum, RCR / Fundaţia Inocenţi, a investit peste 2 milioane de dolari în proprii specialişti, în servicii de sprijin a sistemului de asistenţă maternală, în transporturi cu ajutoare (în special medicamente şi echipament medical), în materiale de suport pentru activităţi cu caracter educaţional, în programe de schimb cultural şi educaţional, în taxe de şcolarizare şi nenumarate ore de instruire şi training profesional în domeniul dezvoltării copilului, pentru profesioniştii din domeniu.

Bugetul
Fundaţiei Inocenţi depăşeşte în prezent 300.000$ pe an şi este obţinut din donaţii, sponsorizări şi din granturi, sumă cu ajutorul căreia susţinem financiar în fiecare an cei 31 de angajaţi şi peste 100 de voluntari în România. Suma de mai sus se dubleaza daca adăugam serviciile de instruire şi traininguri, sprijinul oferit familiilor şi angajaţilor, dar şi alte materiale trimise în România.

Membrii Consiliului Director, atât partea americană cât şi cea română, lucrează voluntar.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Fundatia Inocenti ofera sanse copiilor cu dizabilitati din Bistrita
Articol - Fundatia Inocenti ofera sanse copiilor cu dizabilitati din Bistrita
Romanian Childrens Relief şi-a început activitatea în primăvara anului 1990 după ce în ziarul BOSTON GLOBE a apărut un documentar însoţit de imagini
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...