Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Legislatie

Guvernul a aprobat astăzi cadrul financiar al gestionării fondurilor europene pentru perioada 2014 2020

Publicat: / Actualizat: /
Guvernul a aprobat astăzi cadrul financiar al gestionării fondurilor europene pentru perioada 2014 2020
'Afiș articol "Guvernul a aprobat astăzi cadrul financiar al gestionării fondurilor europene pentru perioada 2014 2020"
Ministerul Fondurilor Europene a supus astăzi aprobării Guvernului Ordonanța de Urgență privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioa...
Publicat: / Actualizat:
1.539 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Guvernul a aprobat astăzi cadrul financiar al gestionării fondurilor europene pentru perioada 2014 2020” — Ministerul Fondurilor Europene a supus astăzi aprobării Guvernului Ordonanța de Urgență privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioa...

trimite

Ministerul Fondurilor Europene a supus astăzi aprobării Guvernului Ordonanța de Urgență privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, act normativ care stabilește fluxurile financiare aferente utilizării fondurilor europene nerambursabile în exercițiul financiar 2014-2020.

”Pornind de la experiența acumulată în perioada 2007-2013, venim cu elemente noi în sprijinul beneficiarilor. În primul rând, prefinanțare acordată pentru salarii, onorarii și cheltuieli cu deplasările, astfel încât aceștia să aibă la dispoziție sumele necesare pentru a-și implementa proiectele fără întârzieri și dificultăți. Mai mult, introducem posibilitatea ca autoritățile de plată să vireze direct în conturile partenerilor sumele eligibile, simplificând astfel procesul de rambursare și scurtând perioada de timp în care organizațiile implicate în proiecte așteaptă să le fie decontate cheltuielile”, a precizat domnul Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

Una dintre măsurile care vizează în mod direct întărirea disciplinei financiare și creșterea eficienței utilizării fondurilor se referă la introducerea unei atribuții a Ministerul Finanțelor Publice de a efectua redistribuiri de credite de angajament și bugetare între ordonatorii de credite ai bugetului de stat, cu avizul Ministerului Fondurilor Europene, în funcţie de stadiul implementării proiectelor/ programelor finanţate din fonduri europene la nivelul fiecărei instituții.

În ceea ce privește prefinanțarea acordată, beneficiarii vor avea obligația de a justifica utilizarea acesteia în termen de 10 zile de la expirarea perioadei pentru care s-a acordat, ceea ce va avea ca rezultat atât absorbția efectivă a fondurilor prin stabilirea unor termene clare de justificare cât și asigurarea lichidităților necesare beneficiarilor. Prefinanțarea se va vira pe bază de ștate estimative, în tranșe, pentru o perioadă de maxim 3 luni.

Actul normativ se aplică gestionării asistenței financiare nerambursabile alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune și Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane în perioada de programare 2014-2020, precum şi a prefinanţării şi cofinanţării aferente acestei asistenţe. Documentul a fost elaborat în colaborare cu potențialii beneficiari și cu mai multe organizații ale societății civile (Coaliția Națională pentru Absorbția Fondurilor Structurale și Modernizarea României, Institutul de Politici Publice, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România etc.), care au oferit sugestii relevante pentru completarea sa.

Ministerul Fondurilor Europene - Unitatea de Comunicare

Tel: 037.283.8757,
E-mail: presa.mfe@fonduri-ue...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Guvernul a aprobat astăzi cadrul financiar al gestionării fondurilor europene pentru perioada 2014 2020
Articol - Guvernul a aprobat astăzi cadrul financiar al gestionării fondurilor europene pentru perioada 2014 2020
Ministerul Fondurilor Europene a supus astăzi aprobării Guvernului Ordonanța de Urgență privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioa
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...