Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Despre oameni

IN SPRIJINUL COPIILOR CU AUTISM

Publicat: / Actualizat: /

Glenn Gameson – Burrows este tatăl a trei copii. Cel mai mic copil  este o fetiță ȋn vȃrstă de doi ani care a fost diagnosticată cu autism. El a fost șocat de lipsa de ȋnțelegere și de respect de care a dat dovadă societatea față de fetița lui diagnosticată cu autism, atunci cȃnd făcea crize.

Astfel, ȋn iunie 2015 Gameson a decis să transforme imaginea convulsiilor fetiței sale, Aneira, ȋntr-un subiect de mare interes atȃt pentru el cȃt și pentru părinții care se confruntă cu situații similare: autismul ȋn societate.

Gameson a ȋnființat un proiect de fotografie numit ,,Magpie’’- (,,Coțofana’’) ca aluzie la fascinația Aneirei față de obiectele colorate.

Pȃnă ȋn prezent, la proiectul creat de Burrows a participat 11 copii și doi adulți cu scopul de a schimba perspectiva pe care o are societatea față de  autism. El are speranța că, prin proiectul pe care l-a lansat, va sensibiliza oamenii de pretutindeni și  ȋi va ajuta să ȋnțeleagă mai clar ce ȋnseamnă autismul și conditia copilului ȋn cauză. ,,Prin intermediul proiectului, doresc ca oamenii să ȋși  dea seama de faptul că un copil care suferă de autism vede lumea ȋn mod diferit, dar asta nu ȋnseamnă că este unul de care să-ți fie teamă’’, spune Gameson.

Cu ajutorul aparatului foto, Glenn Gameson – Burrows le captează copiilor cu autism zȃmbetele, sau dimpotrivă, convulsiile. Toate acestea, ȋn ȋncercarea să arate exact experința prin care trece copilul.

,,Data viitoare, cȃnd un om oarecare din ȋntrega societate vede un copilaș țipȃnd culcat pe podea, mi-aș dori să se gȃndească că poate acel copil este autist, că probabil suferă o criză ȋn acea clipă și mi-ar plăcea să nu se mai mire de ceea ce se ȋntȃmplă sau să facă comentarii răutăcioase atunci cȃnd trece pe lȃnga un astfel de copil, ci să acționeze’’, adaugă Gameson.

Numele tau: Adresa de e-mail:
IN SPRIJINUL COPIILOR CU AUTISM
Articol - IN SPRIJINUL COPIILOR CU AUTISM
Glenn Gameson Burrows este tatăl a trei copii Cel mai mic copilnbsp este o fetiță ȋn vȃrstă de doi ani care a fost diagnosticată cu autism El a f
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...