Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Utile

Importanta educatiei anti cutremur

Publicat: / Actualizat: /

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, mişcările seismice  au efecte psihologice negative asupra oamenilor, obişnuiţi să considere Pământul ca un  suport sigur. În acele momente, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte,  trosnesc pereţii şi se prăbuşesc clădiri, oamenii sunt cuprinşi de o spaimă cumplită,  după care îşi revin cu greu.

O campanie a Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență prin INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ.

În ultima perioadă, pe teritoriul României, s-au înregistrat mai multe cutremure  de  magnitudine redusă sau moderată. Aceste evenimente au devenit ”subiecte de top” în  mass-media și astel au fost transmise către populaţie informaţii discordante cu privire la  măsurile şi modul de comportare cu prilejul unui astfel de eveniment.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de  Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență şi-a propus demararea  unei campanii naționale de informare preventivă, al cărui obiectiv principal este  conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația  producerii unui cutremur. 

Sigur că subiectul sperie pe toată lumea, însă demersul nostru este unul normal  raportat la existenţa acestui tip de risc a cărui manifestare poate afecta o zonă întinsă a  ţării. Trebuie să înţelegem că un astfel de eveniment nu va putea fi prevenit, iar  consecinţele lui, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime,  depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înţelegem să ne pregătim şi  să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie.

Obiective de comunicare

Cunoașterea riscurilor la care este expusă o persoană în momentul  declanșării unui cutremur.
Prezentarea modalităților de protecție individuală și colectivă în timpul  manifestării unui cutremur.
Necesitatea pregătirii individuale sau colective (în familie, la serviciu  etc..
Importanța educaţiei anti-cutremur.

La școal
ă
YouTube video


">

YouTube video
La serviciu
YouTube video
">

YouTube video
Pe strad
ă
YouTube video
">

YouTube video
In locuință
YouTube video
">

YouTube video
Spa
ţii comerciale
YouTube video
">

YouTube videoNumele tau: Adresa de e-mail:
Importanta educatiei anti cutremur
Articol - Importanta educatiei anti cutremur
Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna De aceea mişcările seismicenbsp au efecte psihologice negative asupra oamenilor obişnuiţi să cons
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...