Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

O fetita diagnosticata cu sindrom Down face performanta in gimnastica

Publicat: / Actualizat: /

Maria Barbara Wetzel Aguilar, cunoscuta ca si Bibi, este o fetita de 11 ani cu sindrom Down, care a fost reprezentanta Mexicului in cadrul unui campionat mondial de gimnastica artistica, ce a avut loc pe 14 noiembrie in localitatea italiana Mortara.

Acest pas reprezinta o imensa realizare pentru micuta, care a inceput sa practice gimnastica inca de la varsta de 3 ani intr-o scoala din Veracruz cu intentia de a-si exersa muschii si a-si coordona mai bine corpul. In ciuda obstacolelor pe care le-a intampinat initial in acest sens, timpul, practica, dragul de aceasta activitate si sfaturile mamei, au motivat-o sa mearga mai departe.

«Ca sa ajunga sa reuseasca a fost nevoie de multa munca, repetarea exercitiilor de cat mai multe ori, au fost ani in care nu reusea sa treaca de la un nivel de greutate la altul, spunea ca nu avanseaza, iar mai apoi am realizat ritmul in care asimila si isi forma interesul de a avansa in gimnastica, am tratat totul ca pe un joc, lucru care a ambitionat-o» ,spune Monica Aguilar de la Garza, mama fetitei.

O alta persoana care a sprijinit-o pe fetita, a fost unul dintre antrenorii sai, Efren Ramirez Ruiz. Acesta o antreneaza de 4 ani si este foarte mandru de Bibi. Cu ajutorul lui, fetita a intrat in competitia nationala si mai apoi in cea internationala, unde a obtinut punctajul necesar pentru a se califica.

Numele tau: Adresa de e-mail:
O fetita diagnosticata cu sindrom Down face performanta in gimnastica
Articol - O fetita diagnosticata cu sindrom Down face performanta in gimnastica
Maria Barbara Wetzel Aguilar cunoscuta ca si Bibi este o fetita de 11 ani cu sindrom Down care a fost reprezentanta Mexicului in cadrul unui campionat mondia
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...