Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

PARALITICII POT MERGE DIN NOU CU AJUTORUL UNUI DISPOZITIV BIONIC

Publicat: / Actualizat: /

Oamenii de știință  din Australia au dezvoltat un sistem bionic  cu ajutorul căruia le- ar putea permite persoanelor cu leziuni ale coloanei vertebrale să meargă din nou. Mai mult să controleze membrele robotizate cu puterea subconștientului.

Dispozitivul  poate fi implantat în creier prin vasele sanguine fără o operație pe creier deoarece respectivul dispozitiv este destul de flexibil pentru a fi introdus în siguranță prin venele de sânge curbate, și ghidat cu precizie în zona afectată prin imagistică în timp real.
 
Procedura a fost realizată  de o echipă de treizeci și nouă de cercetători, și a presupus plasarea sistemului în creierul mic, cel care controlează mișcarea. Dispozitivul este amplasat printr-un cateter intravenos, de la nivelul gâtului  împins până în cortex. Este un proces medical care împiedică neurochirurgia riscantă.

Asemănător unui mecanism de înregistrare, dispozitivul bionic poate primi semnale electrice emise de la nivelul cortexului și le trimite la cel implantat, trasmițând semnale  la membrele bionice. Această operațiune va fi aplicată din 2017 în Australia la trei pacienți cu paralizie.
"Problema tehnică a fost cum ai lăsa în siguranță electrozi într-un vas de sânge în interiorul creierului, fără  a-i provoca  nici o afecțiune pacientului’’, spune doctorul Tom Oxley. Astfel medicii au realizat o metodă medicală avansată pentru pacienții cu leziunii la nivelul coloanei vertebrale care produce diverse paralizii.

Cercetătorii speră ca pe viitor să ajungă la performanța dezvoltării unor dispozitive  care să precizeze și să vindece convulsiile provocate de epilepsie și chiar să trateze  boala Parkinson

Numele tau: Adresa de e-mail:
PARALITICII POT MERGE DIN NOU CU AJUTORUL UNUI DISPOZITIV BIONIC
Articol - PARALITICII POT MERGE DIN NOU CU AJUTORUL UNUI DISPOZITIV BIONIC
Oamenii de științănbsp din Australia au dezvoltat un sistem bionicnbsp cu ajutorul căruia le- ar putea permite persoanelor cu leziuni ale coloanei verte
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...