Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

PRIMA TABLETA PENTRU PERSOANELE NEVAZATOARE

Publicat: / Actualizat: /

Persoanele care au deficiențe de vedere au fost neglijate pȃnă acum de ȋntregul sistem revoluționar de tehnologie digitală.

Știm cu toți faptul că ȋn urmă cu două secole Louis Braille a fost cel care a inventat sistemul Braille care a devenit un instrument fundamental de alfabetizare și evoluție pentru milioane de oameni cu astfel de deficiențe. Ȋn modul acesta, un grup de inventatori s-au gȃndit să creeze un sistem de acest tip special pentru aceste persoane.

Blitlab, startupul cu sediul în Viena fondat de trei bulgari, aduce pe piață experiența tabletei pentru nevăzători. Dispozitivul este asemănător cu un e-book, dar care folosește tehnologia bazată pe  un lichid pentru crearea unor bule mici, fizice, care se ridică și cad pe suprafața platformei pentru a afișa textul sau elementele grafice necesare.

Cea mai bună parte a dispozitivului este aceea că utilizatorul poate insera un stick USB sau un card de memorie cu diferite tipuri de documente de tip text: doc. Word sau PDF și Blitlab le va converti și le va afișa în sistemul Braille la cererea clientului. Ea poate face același lucru cu pagini web și hărți digitale. De asemenea, persoana nevăzătoare poate scrie și edita pagini prin tastatura Braille Perkins.

,,Ȋn prezent există pe piață unele soluții care reprezintă o singură linie din sistemul Braille ȋncă de acum 40 de ani, dar nimeni nu a îndrăznit să le ofere vreo șansă. Blitlab este un sistem revoluționar și vrem să rezolve problema mare ce există în societate pentru persoanele cu deficiențe de vedere și aceea este alfabetizarea acestora. Tableta cu sistemul Braille poate reprezenta imagini grafice, figuri geometrice cu scopul de servire ca un instrument educațional pentru persoanele nevăzătoare”, spune Slavi Slaveu, unul dintre co-fondatori.

Blitlab, a fost testată și a luat numeroase premii, atrăgȃnd atenția mai multor instituții cum ar fi Institutul Regal Național pentru Nevăzători din Marea Britanie, iar fondatorii acestui produs revoluționar vor să-l lanseze pe piață anul acesta.

Numele tau: Adresa de e-mail:
PRIMA TABLETA PENTRU PERSOANELE NEVAZATOARE
Articol - PRIMA TABLETA PENTRU PERSOANELE NEVAZATOARE
Persoanele care au deficiențe de vedere au fost neglijate pȃnă acum de ȋntregul sistem revoluționar de tehnologie digitală Știm cu toți faptul că ȋn
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...