Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

PRIMUL TETRAPLEGIC CE ISI MISCA MANA CU AJUTORUL UNEI STIMULARI

Publicat: / Actualizat: /

Pentru prima dată, o persoană paralizată a fost capabilă să efectueze mișcări complexe la nivelul  încheieturii mȃinii și a degetelor prin intermediul unui sistem ce înregistrează stimulări la propriul creier.

Acum  șase ani, Ian Burkhart a fost diagosticat cu tretraplegie severă în urma unui accident de scufundare, imediat după finalizarea primului an de liceu. În 2014, el a a fost prima persoană cu o problemă neurologică ce a utilizat tehnologia Neurolife pentru mișcări complexe ale mȃinii paralizate.

Cum funcționează metoda prin stimulare?

Cercetătorii implantează în creierul bolnavului un cip electronic ce folosește algoritmi de învățare automată  care interpretează gȃndurile și semnalele. Semnalele evită coloana vertebrală accidentată și se conectează direct la un marșon purtat pe antebraț. Marșonul stimulează mușchii care controlează  mișcarea brațului, mȃinii și a degetelor.
,,Acum, cu ajutorul  metodei, pot face activități multiple și mă pot descurca singur. Nu mai depind de asistență medicală, chiar dacă sunt imobilizat într-un fotoliu rulant.  Cu ajutorul tehnologiei, sunt în stare să-mi utilizez brațul’’, spune Ian Burkhart.

Studiul confirmă pentru prima dată faptul că o persoană diagnosticată cu afecțiuni ale măduvei spinării, prin intermediul tehnicii noi apărute, se poate descurca singură în activitățile sale cotidiene.

Numele tau: Adresa de e-mail:
PRIMUL TETRAPLEGIC CE ISI MISCA MANA CU AJUTORUL UNEI STIMULARI
Articol - PRIMUL TETRAPLEGIC CE ISI MISCA MANA CU AJUTORUL UNEI STIMULARI
Pentru prima dată o persoană paralizată a fost capabilă să efectueze mișcări complexe la nivelulnbsp încheieturii mȃinii și a degetelor prin interm
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...