Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

Sunt o persoana cu dizabilitati, ma poti vedea?

Publicat: / Actualizat: /

Persoanele cu dizabilități se confruntă cu ignoranța unor semeni, chiar dacă legea este de partea acestora. Locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități au o dimensiune care permite poziționarea scaunului rulant lână mașină, în ambele părți ale acesteia și sunt plasate în apropierea intrărilor principale ale centrelor comerciale sau ale instituțiilor. Din comoditate, mulți cetățeni le ocupă.

Organizația non-profit dislife.ru a transformat semnele desenate până de curând pe asfalt, într-o proiecție 3D a unei persoane în scaun rulant.
 
Un ecran linear saturat cu dispersie de apă, invizibil ochiului uman dotat cu camere speciale ce verifică existența stickerelor speciale pentru parcare care sunt plasate de obicei pe parbriz, iar dacă acesta nu este detectat, atunci apare proiecția 3D menționată anterior. Aceasta are chiar și replici pentru persoana de la volan.

„Pentru că în viziunea a mai mult de 30% dintre șoferii Rusiei, eu nu exist. Aceștia ocupă locurile de parcare rezervate pentru persoanele cu dizabiliăți. Nu le pasă de semnele indicatoare din parcări. Întotdeauna uită că sunt mai mult decât un semn.”

 “Ce faci? Nu sunt doar un semn pe asflat! Nu te purta ca și cum nu aș exista.  De ce ești surprins?  Este un loc rezervat persoanelor cu dizabilități. Da. Sunt real. Te rog, găsește alt loc unde să poți parca.“

Activarea aplicației a avut loc deja  în centre comerciale, și în centre de afaceri din Moscova, inclusiv în cel mai mare Mall din Europa.
 
“Mă confrunt zilnic cu multe provocări. Singura ta provocare este să-mi respecți drepturile.”

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
Sunt o persoana cu dizabilitati, ma poti vedea?
Articol - Sunt o persoana cu dizabilitati, ma poti vedea?
Persoanele cu dizabilități se confruntă cu ignoranța unor semeni chiar dacă legea este de partea acestora Locurile de parcare destinate persoanelor cu di
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...