Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

Un dispozitiv care vine sa usureze viata persoanelor cu dizabilitati

Publicat: / Actualizat: /

“Numele meu este Kevin, iar acesta este dispozitivul. Un bun prieten de-al meu, Marcus, se lupta zi de zi să facă unele activităţi, care mie sau ţie, ne sunt la îndemână.
 
Aşa că am început să lucrez la un proiect bazat pe o idee pe care o aveam. După 4 ani în care l-am dezvoltat cu ajutorul lui Marcus, celor de la Segway şi încă un grup de persoane, am construit acest dispozitiv.
 
Trăsătura definitorie a acestuia este controlarea fără ajutorul mâinilor ci doar prin schimbarea posturii corpului, ceea ce îl face foarte uşor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să îţi îndrepţi corpul în direcţia în care doreşti să te deplasezi. Un lucru şi mai important este că îţi foloseşti permanent muşchii abdominali pentru a-ţi menţine echilibrul în timpul deplasării, lucru care este pe placul kinetoterapeuţilor.
 
Prin schimbarea roţilor, cu unele de dimensiuni mai mari, Marcus poate acum să se plimbe pe plajă cu o viteză de 20 de km/h, poate interacţiona cu familia, mult mai bine decât până acum, şi îşi poate tunde singur gazonul. Te-ai gândi, cui i-ar face plăcere să facă asta? Dar dacă întrebi orice persoană cu dizabilităţi, îţi va spune că acest lucru îl face să se simtă util, iar acesta este un sentiment destul de rar pentru unii.

Persoanele cu dizabilităţi sunt la fel ca noi. Şi ele au nevoie de libertate şi bucurie în vieţile lor, iar acest dispozitiv duce toate aceste lucruri la un cu totul alt nivel. Este mai rapid, poate pătrunde în mai multe locuri şi este mai mic şi mai uşor decât alte scaune rulante, iar faptul că poate fi manevrat fără ajutorul mâinilor face din acesta un dispozitiv revoluţionar.”


Numele tau: Adresa de e-mail:
Un dispozitiv care vine sa usureze viata persoanelor cu dizabilitati
Articol - Un dispozitiv care vine sa usureze viata persoanelor cu dizabilitati
Numele meu este Kevin iar acesta este dispozitivul Un bun prieten de-al meu Marcus se lupta zi de zi să facă unele activităţi care mie sau ţie ne
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...