Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Criterii de calitate în achizițiile publice clarificări din partea Comisiei Europene

/
Criterii de calitate în achizițiile publice clarificări din partea Comisiei Europene
'Afiș articol "Criterii de calitate în achizițiile publice clarificări din partea Comisiei Europene"
Pozitia EASPD cu privire la criteriile de calitate in achizitiile publice de servicii sociale
Publicat: / Actualizat:
625 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Criterii de calitate în achizițiile publice clarificări din partea Comisiei Europene” — Pozitia EASPD cu privire la criteriile de calitate in achizitiile publice de servicii sociale

trimite

Editorial EASPD

Prestarea serviciilor sociale de calitate se bazează pe politici bune de finanțare; achizițiile publice fiind probabil cea mai comună procedură. În multe state membre ale UE, autoritățile publice încheie contracte cu servicii sociale pe care nu le pot sau nu doresc să le ofere. Astfel de practici sunt reglementate la nivelul UE prin Directiva privind achizițiile publice 2014/24 / UE.

În ultimii ani, în timp ce există câteva practici promițătoare, am auzit numeroase luari de pozitie ale autorităților publice care spun membrilor noștri că "normele UE înseamnă că nu putem" utiliza criterii de calitate sau că "UE ne obligă să mergem pentru cele mai ieftine oferte".

În calitate de organizație care urmărește dezvoltarea unor politici care să permită furnizorilor de servicii sociale să contribuie la punerea în aplicare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu handicap, EASPD a subliniat de multă vreme nevoia crucială de finanțare a măsurilor care să se concentreze asupra principiilor de calitate; mai degrabă decât exclusiv pe costuri.

Pentru a ne ajuta membrii, am contactat Comisia Europeană pentru clarificare. În răspunsul recent, Comisia Europeană a subliniat că "O mai mare flexibilitate și posibilități sporite de a ține cont de considerentele sociale în cadrul licitațiilor publice au fost printre obiectivele principale ale reformei privind achizițiile publice din 2014".

O atenție deosebită este reafirmarea Comisiei Europene că "în momentul legiferării, statele membre trebuie, de asemenea, să permită autorităților contractante să ia în considerare" necesitatea de a asigura calitatea, continuitatea, accesibilitatea, accesibilitatea, disponibilitatea și exhaustivitatea "serviciului în cauză ) nevoile specifice ale diferitelor categorii de utilizatori, inclusiv grupurile dezavantajate și vulnerabile, implicarea și abilitarea utilizatorilor și inovarea ".

În opinia noastră, scrisoarea clarifică foarte bine varietatea opțiunilor disponibile pentru autoritățile contractante de a include în ofertele lor criterii de calitate; o problemă care este absolut esențială pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire și de susținere, care sunt în conformitate cu Convenția ONU cu privire la CRPD.

Faptul că acestea rămân opțiuni pentru autoritățile contractante - și nu obligații - reprezintă un obstacol serios în calea dezvoltării serviciilor comunitare și, mai important, la includerea persoanelor cu nevoi de sprijin.
 
Pe termen lung, vor fi necesare modificări (cum ar fi includerea obligatorie a criteriilor de calitate pentru achizițiile de servicii sociale) pentru a se asigura că directiva UE privind achizițiile publice este pe deplin conformă cu Directiva CRPD. Pe termen scurt, nu putem decât să salutăm dorința Comisiei Europene de a promova utilizarea mai eficientă a criteriilor de calitate.

De fapt, Comisia intenționează să elaboreze un ghid pentru a ajuta autoritățile contractante să utilizeze achizițiile publice responsabile din punct de vedere social. Mai aveți încă câteva săptămâni pentru a vă permite să vă împărtășiți opiniile cu privire la ceea ce ar putea fi cel mai util la nivel local.
 
Thomas Bignal
Consilier politiciide investiții

Numele tau: Adresa de e-mail:
Criterii de calitate în achizițiile publice clarificări din partea Comisiei Europene
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Criterii de calitate în achizițiile publice clarificări din partea Comisiei Europene
Pozitia EASPD cu privire la criteriile de calitate in achizitiile publice de servicii sociale
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...