Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Definiția cercului de sprijin pentru tinerele cu dizabilități

/
Definiția cercului de sprijin  pentru tinerele cu dizabilități
'Afiș articol "Definiția cercului de sprijin pentru tinerele cu dizabilități"
Definiția cercului de sprijin pentru incluziune pentru tinerele cu dizabilități – Ce este un cerc de sprijin pentru incluziune și cine face parte dintr-un cerc de sprijin pentru incluziune
Publicat: / Actualizat:
499 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Definiția cercului de sprijin pentru tinerele cu dizabilități” — Definiția cercului de sprijin pentru incluziune pentru tinerele cu dizabilități – Ce este un cerc de sprijin pentru incluziune și cine face parte dintr-un cerc de sprijin pentru incluziune

trimite

Primul produs intelectual dezvoltat de consortiul format din Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei, ACE=ES ROMANIA, CESUR fORMACION-SPANIA sI NCDP-GRECIA, in cadrul proiectului Erasmus + Disabilities beyond limits

Definiția cercului de sprijin pentru incluziune pentru tinerele cu dizabilități – Ce este un cerc de sprijin pentru incluziune și cine face parte dintr-un cerc de sprijin pentru incluziune

Cercurile de sprijin sunt o modalitate informală de a oferi sprijin emoțional și practic persoanelor cu dizabilități prin conectarea acestora cu o rețea de oameni care susțin.

Acestea sunt adesea create de persoanele cu dizabilități înșiși sau de alți activiști și organizații pentru dizabilități și acționează ca o modalitate de a oferi persoanelor cu dizabilități acces la o rețea de sprijin din partea colegilor lor. Cercurile de sprijin sunt de obicei organizate în jurul unor teme specifice, cum ar fi sănătatea fizică, sănătatea mintală, activitățile sociale sau angajarea.

Membrii cercului de sprijin se vor întâlni în mod regulat pentru a discuta despre experiențele lor comune, pentru a împărtăși sfaturi și pentru a oferi sprijin emoțional și practic unul altuia. De asemenea, cercurile de sprijin organizează adesea evenimente și activități care sunt accesibile tuturor membrilor cercului.

Scopul cercului de sprijin este de a crea un spațiu sigur în care persoanele cu dizabilități să se poată reuni pentru a-și împărtăși experiențele, să se ofere reciproc sprijin emoțional și practic și să acceseze resurse și sfaturi care îi pot ajuta să navigheze în viața cu dizabilități. Dorim să creăm o atmosferă de înțelegere și acceptare în care toată lumea se poate simți confortabil să vorbească deschis despre nevoile și provocările lor. Ne dorim să ne împuternim unul pe altul să trăim cele mai bune vieți ale noastre și să ne oferim reciproc sprijinul de care avem nevoie pentru a face acest lucru.

Cine face parte dintr-un cerc de sprijin pentru incluziune?

Un cerc de sprijin pentru incluziune este format de obicei din persoane cu dizabilități, membri ai familiei, îngrijitori și aliați. În plus, pot exista membri ai comunității și reprezentanți ai organizațiilor locale care sunt implicați în cercul de sprijin.

Scopul Cercului de Sprijin pentru Incluziune este de a crea un mediu sigur și incluziv în care toată lumea să își poată împărtăși experiențele, să se ofere sprijin reciproc și să acceseze resurse și sfaturi care îi pot ajuta să navigheze în viața cu un handicap.

Ce aduc lumii noile cercuri de sprijin pentru PWD?

Cercurile de sprijin PWD aduc lumii un sentiment de comunitate, înțelegere și acceptare. Ele oferă un spațiu sigur pentru persoanele cu dizabilități pentru a-și împărtăși luptele și succesele, pentru a accesa resurse și sfaturi și pentru a intra în legătură cu colegii care îi pot relaționa și îi pot sprijini. Prin aceste cercuri, persoanele cu dizabilități pot accesa sprijinul emoțional și practic de care au nevoie pentru a naviga în viața cu dizabilități.

În plus, aceste cercuri pot contribui la creșterea gradului de conștientizare a problemelor legate de dizabilități și la sprijinirea drepturilor persoanelor cu dizabilități. În cele din urmă, prin crearea unui spațiu incluziv și responsabil, cercurile de sprijin pentru persoanele cu dizabilități pot contribui la crearea unei lumi mai echitabile și mai justă pentru toată lumea.

Cum poate o persoană cu dizabilități să evalueze în mod obiectiv discriminarea?

O persoană cu dizabilități poate evalua în mod obiectiv discriminarea, acordând atenție modului în care este tratată în comparație cu ceilalți. Sunt tratați diferit față de cineva fără dizabilități? Sunt excluși de la activitățile sau oportunitățile care sunt disponibile altora? Li se interzice accesul la resurse, servicii sau cazare? Se confruntă ei cu bariere suplimentare în viața de zi cu zi pe care alți oameni nu trebuie să le facă față? Acordarea atenției acestor tipare de discriminare poate ajuta o persoană cu dizabilități să evalueze nivelul de discriminare pe care o suferă.

În plus, poate fi util să căutați resurse sau organizații care pot oferi informații suplimentare despre drepturile persoanelor cu dizabilități și discriminare.

Este o tânără cu handicap dublu discriminată?

Femeile tinere cu dizabilități sunt adesea dublu discriminate, deoarece se confruntă atât cu discriminarea de gen, cât și cu dizabilități. Acest lucru le poate limita accesul la resurse, servicii și oportunități și poate duce la marginalizarea și excluderea în continuare. În plus, tinerele femei cu dizabilități se pot confrunta cu bariere suplimentare din cauza stigmatizării sociale, lipsei accesului la asistență medicală și cazare adecvată și intersecția discriminării de gen și dizabilități. Este important să recunoaștem aceste forme de discriminare care se intersectează și să lucrăm pentru a crea o societate mai incluzivă și mai echitabilă pentru tinerele femei cu dizabilități.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Definiția cercului de sprijin  pentru tinerele cu dizabilități
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Definiția cercului de sprijin pentru tinerele cu dizabilități
Definiția cercului de sprijin pentru incluziune pentru tinerele cu dizabilități Ce este un cerc de sprijin pentru incluziune și cine face parte dintr-un cerc de sprijin pentru incluziune
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...