Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Metoda devianței pozitive - Erasmus Plus - FAR

/
Metoda devianței pozitive - Erasmus Plus - FAR
'Afiș articol "Metoda devianței pozitive - Erasmus Plus - FAR"
Metoda devianței pozitive este o abordare inovatoare pentru rezolvarea problemelor în comunități. Metoda devianței pozitive (Positive Deviance) este o abordare folosită în domeniul dezvoltării comunitare și în rezolvarea problemelor sociale. Această
Publicat: / Actualizat:
1.013 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Metoda devianței pozitive - Erasmus Plus - FAR” — Metoda devianței pozitive este o abordare inovatoare pentru rezolvarea problemelor în comunități. Metoda devianței pozitive (Positive Deviance) este o abordare folosită în domeniul dezvoltării comunitare și în rezolvarea problemelor sociale. Această

trimite

Metoda devianței pozitive este o abordare inovatoare pentru rezolvarea problemelor în comunități. Metoda devianței pozitive (Positive Deviance) este o abordare folosită în domeniul dezvoltării comunitare și în rezolvarea problemelor sociale. Această metodă se concentrează pe identificarea persoanelor sau grupurilor care, într-un context dat, au obținut rezultate pozitive sau au depășit o anumită problemă, în ciuda acelorași condiții dificile în care se află majoritatea. Ideea centrală a metodei devianței pozitive este că există întotdeauna persoane sau grupuri care au găsit soluții inovatoare și pozitive pentru a depăși dificultățile.

Principalele caracteristici ale metodei devianței pozitive includ :

    Identificarea pozitiv devianților: Prima etapă a metodei implică identificarea persoanelor sau grupurilor care au obținut rezultate pozitive în ciuda contextului dificil. Aceștia sunt numiți "devianți pozitivi."

    Studiul comportamentului devianților pozitivi: Se analizează atent comportamentul, practicile și strategiile utilizate de către devianții pozitivi pentru a realiza rezultatele pozitive.

    Comunicarea și implicarea comunității: Informațiile obținute din studiul devianților pozitivi sunt împărtășite cu comunitatea sau grupul relevant. Aceasta implică o comunicare deschisă și implicarea comunității în găsirea și implementarea soluțiilor.

    Adaptarea și implementarea soluțiilor: Comunitatea sau grupul învață din practicile devianților pozitivi și adaptează aceste soluții la contextul lor specific. Apoi, ei implementează aceste soluții pentru a rezolva problemele sau pentru a îmbunătăți situația.

    Evaluarea și ajustarea continuă: Progresul este monitorizat și evaluat în mod regulat, iar strategiile sunt ajustate în funcție de rezultatele obținute.

Metoda devianței pozitive se aplică într-o varietate de contexte, inclusiv în domeniul sănătății, dezvoltării comunitare, educației și combaterii sărăciei. Această metodă promovează abordări pozitive, bazate pe comunitate, și se concentrează pe potențialul comunității de a-și găsi propriile soluții pentru problemele cu care se confruntă.

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
Metoda devianței pozitive - Erasmus Plus - FAR
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Metoda devianței pozitive - Erasmus Plus - FAR
Metoda devianței pozitive este o abordare inovatoare pentru rezolvarea problemelor în comunități Metoda devianței pozitive Positive Deviance este o abordare folosită în domeniul dezvoltării comunitare și în rezolvarea problemelor sociale Această
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...