Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Participă și tu la decizia publică

/
Participă și tu la decizia publică
'Afiș articol "Participă și tu la decizia publică"
În urma invitației lansate de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social cu tema “Participă și tu la decizia publică !„ care a avut loc la București în data de 15.01.2018 ora 10 din partea Asociatiei Persoanelor cu Handicap Sporting Club Gal
Publicat: / Actualizat:
602 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Participă și tu la decizia publică” — În urma invitației lansate de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social cu tema “Participă și tu la decizia publică !„ care a avut loc la București în data de 15.01.2018 ora 10 din partea Asociatiei Persoanelor cu Handicap Sporting Club Gal

trimite

În urma invitației lansate de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social cu tema “Participă și tu la decizia publică !„ care a avut loc la București în data de 15.01.2018 ora 10 din partea Asociatiei Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galați a participat Vasile Cristea (președintele asociației ) care a reprezentat și FAR - Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei (în calitate de membru ).
Dezbaterea a fost moderată de secretarul de stat din cadrul ministerului consultarii publice și dialog social care a fost completat și de reprezentatul din cadrul Ministerului Finanțelor și reprezentant al ANAF.

Un număr de 15 reprezentanți din cei aproximativ 25 prezenți din partea ONG-urilor au luat cuvantul și în toate cazurile nemulțumirile au fost aceleași.

Modificările legii sponsorizării ( care prin forma propusă de guvern ) afectează în mod evident activitatea ONG-urilor ducândul până la desfințarea acestora din lista de susținere financiară care în 80-90% partea financiară era asigurată de agenți economici care au un venit de 100.000 €uro
Prin ridicarea plafonului de venit la 500.000 sau 1.000.000 € sponsorizarea devine inposibilă pentru ONG-uri deoarece respectivele firme vor sponsoriza activități și proiecte sportive și sau cultural de mare amploare. Oricum în multe cazuri aceste firme au înfințat propriile findați sau asociații care sunt susținute financiar..

Tot de majoritatea vorbitorilor a fost susținută idea de revenire la funcționarea unitățiilor protejate poate au unele amendamene ca acestea să funcționeze pe lângă asociațiile și fundațiile care au ca obiective integrarea persoanei cu handicap în societate, înbunătățirea condițiilor de trai prin înființarea și /sau dezvoltarea serviciilor pentru care ONG-ul este acreditat și licențiat.
Un alt subiect abordat este lipsa accesibilități în spațiul fizic (instituți publice, clădiri din mediul privat, infrastructură rutieră, infrastură CFR) care implicit duce la ineficiența biletelor de călătorie auto și CFR .

Inițierea și aprofundarea unui dialog deschis și real, dintre sectorul ONG și factorii decidenți (primăii,consilii locale, consili județene, govern, parlament) pentru identificarea de soluții și punerea în practicăca ONG-urile să continuie activitățiile pentru care au fost constituite și la care statul nu are alternative pentru înbunătățirea vieții peroanelor cu handicap.

La finalul intervederii, noi reprezentanții ONG-urilor am primit garanția că se va întocmi un raport în care sunt cuprinse toate propunerile noastre și va fi înaintată la govern și parlament pentru dezbatere și soluționare.

Vasile Cristea
Presedinte
Asociatia Persoanelor cu Handicap
SPORTING CLUB
e-mail:aphsportingclub@yahoo.com

Numele tau: Adresa de e-mail:
Participă și tu la decizia publică
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Participă și tu la decizia publică
În urma invitației lansate de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social cu tema Participă și tu la decizia publică care a avut loc la București în data de 15012018 ora 10 din partea Asociatiei Persoanelor cu Handicap Sporting Club Gal
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...