Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive

/
Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive
Afiș articol "Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive"
Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive! Bruxelles, Marți, 30 ianuarie, EASPD și partenerii săi din Grupul de lucru "Serviciile de sprijin de mâine" (EDF, COFACE Families-Europe, ENIL, Inclusion Europe și MHE-SME) au coin
Publicat: / Actualizat:
1.279 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive” — Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive! Bruxelles, Marți, 30 ianuarie, EASPD și partenerii săi din Grupul de lucru "Serviciile de sprijin de mâine" (EDF, COFACE Families-Europe, ENIL, Inclusion Europe și MHE-SME) au coin

trimite

Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive!
 
Marți, 30 ianuarie, EASPD și partenerii săi din Grupul de lucru "Serviciile de sprijin de mâine" (EDF, COFACE Families-Europe, ENIL, Inclusion Europe și MHE-SME) au coincis cu evenimentul "Coproductia inițiativelor de ocupare a forței de muncă pentru tinerii cu dizabilități și probleme mentale de sănătate "alături de deputatul european Brando Benifei. Evenimentul a implicat deputații, oficialii Comisiei, furnizorii de servicii sociale, angajatorii, persoanele cu dizabilități, precum și societatea civilă pentru a împărtăși cele mai bune practici și pentru a discuta modul în care putem împuternici toți actorii implicați în proiectarea, dezvoltarea și furnizarea de practici incluzive de ocupare a forței de muncă.
 

Evenimentul a fost deschis de către deputatul european Brando Benifei. Dl Benifei a început prin a sublinia faptul că, în centrul eforturilor de creare a societăților incluzive, există servicii de sprijin care să permită persoanelor cu handicap să-și exercite pe deplin drepturile. El a subliniat, de asemenea, că trebuie să regândim practicile de ocupare a forței de muncă pentru a ne asigura că persoanele cu handicap pot participa, în mod co-productiv, la crearea de inițiative pentru ocuparea forței de muncă incluzive.
 
Europarlamentarul Marian Harkin l-a susținut pe dl Benifei și a felicitat evenimentul pentru facilitarea unei discuții semnificative, solicitand ca procesul de coproducție să fie pus în aplicare în procesele legislative ale UE.
 
Discuțiile au reunit principalii factori interesați, inclusiv persoanele care doresc să aibă acces la oportunitățile de angajare pe piața forței de muncă deschise, angajatorii, prestatorii de servicii sociale și membrii familiilor persoanelor cu handicap.
 
Experiențele acestora au atras atenția asupra importanței promovării unor legături puternice între toate părțile interesate pentru a crea inițiative de ocupare a forței de muncă incluzive, în special pentru a conlucra cu persoanele cu handicap și familiile lor, ca specialiști în problemele de zi cu zi ale dizabilitatii. Aceste mărturii au subliniat, de asemenea, faptul că angajatorii trebuie să devină mai flexibili pentru a putea utiliza în mod optim metodele co-produse și pentru incluziunea reala a persoanelor cu dizabilități la locul de muncă.
 
Cel de-al doilea panel al evenimentului a prezentat metodologia Individual Placement and Support (IPS) și eficiența acesteia pentru a oferi locuri de muncă pe piața forței de muncă, deschise pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Grupul a inclus un beneficiar al serviciului IPS care a subliniat cât de importanta a fost găsirea unui loc de muncă, cu sprijinul IPS, pentru procesul său de recuperare și pentru a trăi o viață normală.
 
În cadrul evenimentului, Catherine Naughton, directorul Forumului european pentru persoanele cu dizabilități, a promovat necesitatea de a se asigura că toate părțile interesate sunt active în procesul de coproducție, afirmând că "avem nevoie de mai mult decât de implicare, că trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluții și a crea incluziv oportunitati de angajare."
 
Luk Zelderloo, secretarul general al EASPD, a încheiat evenimentul cu un apel adresat deputaților europeni de a încorpora metodele de co-producție în practicile de elaborare a politicilor și de a revizui accesibilitatea serviciilor și practicilor UE de ocupare a forței de muncă pentru a se asigura că toți tinerii, inclusiv cei cu dizabilități pot să beneficieze pe deplin de oportunitățile pe care le oferă.
 
Ca parte a angajamentului lor, de a contribui în mod pozitiv la dezvoltarea unei societăți mai incluzive prin intermediul sistemelor de susținere de calitate, Taskforce "Services Support of Tomorrow" își vor continua activitatea de sprijinire a utilizării co-producției. Următorii pași ai Taskforce vor include lansarea unei campanii de promovare a inițiativelor incluzive pentru ocuparea forței de muncă la nivel local. Grupul de lucru va sprijini, de asemenea, cercetarea în ceea ce privește utilizarea metodelor de coproducție în educație pentru a ajuta persoanele cu dizabilități și pentru a asigura un acces egal la oportunități de educație incluzivă.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluzive
Să lucrăm împreună pentru a crea oportunități de angajare incluziveBruxelles Marți 30 ianuarie EASPD și partenerii săi din Grupul de lucru Serviciile de sprijin de mâine EDF COFACE Families-Europe ENIL Inclusion Europe și MHE-SME au coin
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...