Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

UE trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială

/
UE trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială
'Afiș articol "UE trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială"
EU needs to boost social infrastructure investment, new report says - EASPD 23 februarie 2018, Bruxelles Uniunea Europeana trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială
Publicat: / Actualizat:
599 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “UE trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială” — EU needs to boost social infrastructure investment, new report says - EASPD 23 februarie 2018, Bruxelles Uniunea Europeana trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială

trimite

Uniunea Europeana trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială, arată un nou raport.

La 23 ianuarie, Grupul de lucru la nivel înalt privind investițiile în infrastructura socială din Europa și-a prezentat raportul privind modul în care să stimuleze investițiile în domeniul asistenței medicale, al îngrijirii pe termen lung, al educației și al locuințelor sociale în Uniunea Europeană. Subliniind insuficienta   investițiilor în aceste domenii, grupul de lucru la nivel înalt - propus de fostul președinte al Comisiei Europene, Romano Prodi - recomandă pașii practici pe care Uniunea Europeană și părțile interesate relevante ar trebui să ii întreprindă pentru a face față deficitului de finanțare.

Acum un an, asociația europeană a investitorilor pe termen lung a înființat o echipă de lucru la nivel înalt pentru a evalua modalitățile de deblocare a investițiilor în infrastructura socială în Europa. Conducătorul fostului președinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, Taskforce a reunit o gamă largă de părți interesate din diferite domenii (fosti ministri, economiști, bancheri, organizații din sectorul social și parteneri sociali) pentru a identifica și a evalua nevoile reale la fața locului și a recomanda ce instrumente ar putea contribui la finanțarea acestor nevoi. Ca parte a grupului de lucru, Asociația Europeană a Furnizorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități (EASPD) a contribuit la Taskforce cu experiența  vastă de investiții în sectoarele sociale.

Rezultatul proiectului a fost un raport elaborat de experții Lieve Fransen, Gino del Bufalo și Eduardo Reviglio: "Stimularea investițiilor în infrastructura socială în Europa". Constatările principale ale raportului sunt că investițiile în infrastructura socială au scăzut cu 20% din 2009 în UE și că diferența de investiții este estimată la 150 de miliarde de euro pe an pentru următorii zece ani. Raportul recomandă:

 • crearea de platforme de investiții geografice și / sau tematice pentru investiții în sectorul social pentru a ajuta la realizarea proiectelor;
 • să creeze noi instrumente financiare, adaptate la specificul sectoarelor (contracte cu rezultate sociale, obligațiuni sociale etc.)
 • să dezvolte sisteme de asistență tehnică la scară largă pentru a construi capacități la nivel local, național și european
 • îmbunătățirea colectării datelor pentru infrastructura socială
 • facilitarea și simplificarea combinării resurselor în UE 28 (UE publică, privată, locală, națională)
 • Dl Luk Zelderloo, secretarul general EASPD și membru al grupului operativ, a salutat raportul, precizând că "acest raport se va dovedi a fi un moment de cotitură în ceea ce privește modul în care factorii de decizie politică, bancherii și experții sociali se pot uni pentru a oferi soluții concrete de investiții, pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din Europa. Sunt necesare mai multe structuri permanente la nivelul UE și la nivel local pentru a continua o astfel de   soluții. Asa ar trebui să arate o Europă socială! "

   

  Dl. Thomas Bignal, Consilier al Politicilor de Investiții EASPD și membru al Taskforce a adăugat că "raportul Taskforce aduce soluții la multe dintre provocările pe care le au auzit de la furnizorii de servicii sociale care nu dispun de resursele financiare pentru a-și îmbunătăți serviciile. Este minunat să vedem că acest nou raport completează activitatea și activitățile noastre în domeniu "; adăugând că "investițiile private în sectoarele sociale pot funcționa doar dacă există suficiente investiții publice pentru susținerea acestora".

   EASPD va continua să acționeze în mod activ în această chestiune în anul 2018, cu o serie de activități atât la nivel european, cât și la nivel local; inclusiv crearea unor platforme de investiții sociale, evenimente naționale, pentru promovarea instrumentelor UE și multe altele.

   

   

  Documente

  Raportul grupului operativ la nivel înalt privind investițiile în infrastructura socială în Europa: "Stimularea investițiilor în infrastructura socială în Europa", realizat de Lieve Fransen, Gino del Bufalo și Edoardo Reviglio (ianuarie 2018)

  Raportul EASPD: "Investiția în asistență socială și sprijin, o imperativă europeană" (noiembrie 2017)

  Asociația Europeană a Furnizorilor de Servicii pentru Persoanele cu Dizabilități este o organizație umbrelă europeană non-profit, înființată în 1996 și care în prezent reprezintă peste 15.000 de servicii sociale și de sănătate pentru persoanele cu dizabilități. EASPD pledează pentru servicii eficiente și de înaltă calitate privind persoanele cu dizabilități în domeniul educației, al ocupării forței de muncă și al sprijinului individualizat, în conformitate cu principiile CRPD ale ONU, care ar putea aduce beneficii nu numai persoanelor cu dizabilități, ci și întregii societăți.

   

  Numele tau: Adresa de e-mail:
  UE trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială
  Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - UE trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială
  EU needs to boost social infrastructure investment new report says - EASPD 23 februarie 2018 BruxellesUniunea Europeana trebuie să stimuleze investițiile în infrastructura socială
  Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

  observatorul  .RO 

  Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
  Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
  telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

  DESPRE

  ...

  ASISTENȚĂ

  ...

  LEGAL

  ...