Logo Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

PRIMUL CREIER VIRTUAL CREAT PENTRU IDENTIFICAREA EPILEPSIEI

Publicat: / Actualizat: /
PRIMUL CREIER VIRTUAL CREAT PENTRU IDENTIFICAREA EPILEPSIEI
'Afiș articol "PRIMUL CREIER VIRTUAL CREAT PENTRU IDENTIFICAREA EPILEPSIEI"
In exclusivitate, oamenii de știință au creat un creier virtual  pentru a reface creierul unei persoane cu epilepsie. 1% din populația lumii suferă de...
Publicat: / Actualizat:
918 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Observatorul Social: “PRIMUL CREIER VIRTUAL CREAT PENTRU IDENTIFICAREA EPILEPSIEI” — In exclusivitate, oamenii de știință au creat un creier virtual  pentru a reface creierul unei persoane cu epilepsie. 1% din populația lumii suferă de...

trimite

In exclusivitate, oamenii de știință au creat un creier virtual  pentru a reface creierul unei persoane cu epilepsie.

1% din populația lumii suferă de epilepsie. Boala afectează oamenii în mod diferit,  prin urmare, este foarte important tipul de diagnostic și de tratrament pe care medicul îl aplică  personalizat pacientului în cauză.

Pe de o parte,  mijloacele de a  înțelege mecanismele acestei maladii sunt reduse în cadrul interpretării vizuale a unui RMN și a unei electroencefalograme, și numai prin intermediul acestora, medicul stabilește diagnosticul de epilepsie iar, cauza rămane tot necunoscută.
 
De aceea, o echipă de cercetători francezi a creat o altă alternativă care duce la identificarea bolii  mai exact și mai rapid: un creier virtual pentru a reface  creierul unei persoane cu epilepsie în scopul  înțelegerii mai exacte a modului în  care intervine boala, și mai ales, ajută chirurgii în procedurile specifice deoarece aceasta poate fi operabilă.

Cercetătorii au dezvoltat un model numeric și au adăugat informații individuale ale fiecărui pacient, cum ar fi modul de plasare a zonelor creierului dar și interconectarea acestora. Rezultatul permite testarea pe aceste modele matematice ce generează activitatea creierului.

In maniera explicată, oamenii de știință au fost capabili să reproducă locul exact de inițiere a epilepsiei și modul în care se răspandesc convulsiile. ,,Creierul uman are un interval de timp numită criză reală de predicție pentru fiecare pacient pană la declanșarea unei convulsii și o valoare de prevenire care oferă un diagnostic concret’’, spune unul dintre cercetători.
 
Pe de altă parte, 30%  dintre pacienți epileptici nu răspund la medicamentație. Singura lor metodă de control este o intervenție chirurgicală, dar tehnica este eficientă numai în cazul în  care chirurgul are o bună indicație a zonelor pentru a opera. Și astfel ,,creierul virtual permite doctorilor chirurgi să aibă o ,,platformă virtuală’’. Ei pot identifica exact zona care trebuie să fie operată, fără să mai facă experimente  ce duc la consecințe grave’’, au explicat cercetătorii.

Aceasta tehnologie este testată  și  pentru alte maladii care afectează creierul, cum ar fi accidentul vascular cerebral, boala Alzheimer, boli neurodegenerative, sau sleroză multiplă.

Numele tau: Adresa de e-mail:
PRIMUL CREIER VIRTUAL CREAT PENTRU IDENTIFICAREA EPILEPSIEI

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...