Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Utile

1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism

Publicat: / Actualizat: /
1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism
'Afiș articol "1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism"
Rezultatele proiectului pilot Campanie de diagnostic precoce a intarzierilor in dezvoltare.
Publicat: / Actualizat:
1.030 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism” — Rezultatele proiectului pilot Campanie de diagnostic precoce a intarzierilor in dezvoltare.

trimite

Asociația Help Autism, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, București, anunță închiderea proiectului “Campanie de diagnostic precoce a întârzierilor în dezvoltare”.

Proiectul, derulat în perioada aprilie 2016 — aprilie 2017, a reprezentat un proiect pilot în România având ca obiectiv general creșterea gradului de conștientizare și accesului la furnizarea de servicii sociale pentru depistarea precoce a copiilor cu întârziere în dezvoltare (întârziere de limbaj, tulburări de spectru autist și tulburări asociate) prin crearea primului serviciu mixt Help Autism — DGASPC Sector 3.

Campania a cuprins evaluarea psihologică a 613 copii cu vârstă cuprinsă între 1 și 3 ani, din creșele și grădinițele din Sectorul 3, oferirea de servicii de specialitate pentru 30 de copii identificați cu întârzieri în dezvoltare precum și realizarea unei campanii de conștientizare a drepturilor copiilor cu întârziere în dezvoltare și realizarea unui ghid de bune practici menit să asiste părinții în lungul drum al recuperării.

Astfel, dintre cei 613 copii incluși în proiect, 12 au fost diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist, ceea ce reprezintă o incidență alarmantă de 1 din 51 de copii. Diagnosticul a apărut mai frecvent în rândul băieților, 1 din 40, decât în rândul fetelor, 1 din 84, însă ca număr total peste media comunicată la nivel mondial de 1 din 68 de copii care ar fi diagnosticați cu această tulburare.

Elena Ungureanu, managerul proiectului, a vorbit despre extinderea rezultatelor la nivel național: “Trebuie să continuăm acest demers deoarece creșele și grădinițele din sectorul 3 sunt doar o mică parte din cele existente în România. O campanie de anvergură ne poate oferi informații mai detaliate privind tulburarea de spectru autist la nivelul țării noastre și, totodată, pe lângă o statistică, putem obține un set de măsuri prin care să asigurăm o paletă mai largă de servicii gratuite pentru un număr mai mare de copii.”

Despre sprijinul acordat părinților și nevoia de informare la nivelul societății a vorbit și Daniela Bololoi, președintele Asociației Help Autism: “Consider că nu este vina nimănui pentru situația îngrijorătoare despre care vorbim astăzi ci este o lipsă de educație cu care, din păcate, ne-am confruntat cu toții. În urmă cu 7 ani și jumătate îmi doream ca cineva să îmi spună că diagnosticul nu este vina mea ci pur și simplu copilul meu are nevoie de ajutor. M-am numărat printre puținii părinți care nu au negat diagnosticul și au încercat să găsească o soluție. Acesta este sfatul pe care îl dau tuturor părinților, să nu încerce să găsească vinovați ci să acționeze și să își asume deciziile pe care le iau în legătură cu copiii lor. Sunt fericită că reușim astăzi, prin asemenea de proiecte, să educăm. Să oferim informația medicilor, profesorilor, părinților, ajutând astfel copiii să primească un diagnostic la timp și să aibă șansa de a se recupera.”

În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Autismul nu se poate vindeca, dar diagnosticare precoce și intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp.

Numele tau: Adresa de e-mail:
1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism
Articol - 1 din 51 de copii este diagnosticat cu autism
Rezultatele proiectului pilot Campanie de diagnostic precoce a intarzierilor in dezvoltare
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...