Articol din categoria Social
10 000 de visuri, Un singur diagnostic
31 mai 2017, Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple.
Previzualizare mesaj:
trimite
Scleroza multiplă este o afecțiune neurologică cronică, care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării și nervii optici. Poți fi diagnosticat cu SM la orice vârstă, dar cel mai adesea diagnosticarea survine între 20 - 40 ani, fiind cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Scleroza multiplă poate provoca dificultăți în forța și controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilității.
Nu există două persoane care să experimenteze aceleași simptome, fapt ce a generat denumirea de boala cu “o mie de fețe”. În România, numărul estimat al persoanelor afectate de scleroza multiplă este de 10.000, din care 4.000 sunt incluse în Programul național pentru tratament. Cu sprijin psihologic, primirea diagnosticului și comunicarea lui se realizează mai ușor, iar calitatea vieții este mai ridicată. Pentru că “Visurile nu se opresc aici!”
YouTube video
YouTube video
YouTube video
În ultima zi de miercuri a lunii mai, din fiecare an, se desfășoară acțiuni pentru a ajuta la conștientizarea populației generale asupra aceastei afecțiuni sub denumirea de Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple.
Această boală afectează viața a peste 2 milioane de persoane. Campania a fost lansată pentru prima dată în anul 2009.
Populația trebuie să știe despre Scleroza Multiplă trei mesaje-cheie:
1. Nu există o cauză cunoscută sau un tratament de vindecare pentru Scleroza Multiplă.
2. În cele mai multe cazuri, simptomele debutează la persoanele cu vârste cuprinse între 25-31 de ani și se pot manifesta întreaga viață.
3. Simptomele sclerozei multiple variază de la persoană la persoană.
31 mai 2017 Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro