Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei Cardiovasculare

Publicat: / Actualizat: /
14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei Cardiovasculare
'Afiș articol "14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei Cardiovasculare"
O jumătate de ora de sport pe zi salveaza inimi.
Publicat: / Actualizat:
1.128 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei Cardiovasculare” — O jumătate de ora de sport pe zi salveaza inimi.

trimite

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie marchează, în fiecare an, pe 14 februarie, Ziua Națională a Prevenției, prilej cu care aduc în atenția publicului existența factorilor de risc asociați cu bolile cardiovasculare, precum și posibilitățile de a reduce frecvența acestor afecțiuni prin adoptarea unui stil de viață sănătos și efectuarea controalelor medicale periodice.

Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces în România, cu un nivel procentual al mortalității mult mai ridicat decât media europeană. Fundația Română a Inimii, alături de Societatea Română de Cardiologie, continuă eforturile de educație publică pentru prevenția bolilor cardiovasculare în România. Fumatul, alimentația excesivă, bogată în grăsimi și zahăr, stressul și sedentarismul ar trebui evitate, pe cât posibil, pentru a reduce riscul cardiovascular al fiecarui individ. Ce este însă important e că putem — cu doar câteva schimbări în stilul de viață — să contribuim, în mod decisiv, la menținerea sănătății.

Sâmbătă, 18 februarie, elevii Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia, Orașul Prevenției Cardiovasculare, alături de toți cei care vor să-și mențină sănătatea inimii, se vor întâlni în Parcul Ghica din Sinaia pentru o "Jumătate de oră de sport" în aer liber, sub coordonarea trainerului de fitness-aerobic Florin Nan. Această acțiune de prevenție este organizată de Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie, cu sprijinul Primăriei orașului Sinaia.


Numele tau: Adresa de e-mail:
14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei Cardiovasculare
Articol - 14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei Cardiovasculare
O jumătate de ora de sport pe zi salveaza inimi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...