Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

2017, anul Cavalerilor in lupta impotriva intunericului

Publicat: / Actualizat: /
2017, anul Cavalerilor in lupta impotriva intunericului
'Afiș articol "2017, anul Cavalerilor in lupta impotriva intunericului"
LIONS Club Romania doneaza o imprimanta 3D Asociatiei Nevazatorilor din Romania.
Publicat: / Actualizat:
1.390 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “2017, anul Cavalerilor in lupta impotriva intunericului” — LIONS Club Romania doneaza o imprimanta 3D Asociatiei Nevazatorilor din Romania.

trimite

LIONS Club România donează o imprimantă 3D Asociaţiei Nevăzătorilor din România(ANR). Evenimentul va avea loc joi, 30 martie 2017, la sediul ANR din strada Vatra Luminoasă 108BIS, sectorul 2, Bucureşti.

Pentru nevăzători şi deficienţi de vedere, printarea 3D reprezintă un ajutor sporit în accesibilizarea vieţii de zi cu zi. După cum sugerează şi numele, imprimarea 3D este o tehnologie care produce obiecte tangibile, care pot fi pipăite şi pot avea utilităţi practice.

În timp ce printarea 3D s-a folosit în multe proiecte şi scopuri diferite - de la machete şi proiectare la asistenţă medicală, de la jucării la educaţie - cei care primesc cel mai important ajutor sunt, poate, nevăzătorii şi deficienţii de vedere.

Cu ajutorul imprimantei Braille se pot crea hărţi tactile, reprezentări tactile ale imaginilor, semne pentru orientare şi mobilitate; se pot scoate în relief literele alfabetului si se pot reprezenta tactil grafice. Depinde doar de imaginaţia beneficiarului de a îi găsi o întrebuinţare practică.

Clubul LIONS a strâns suma de 7500€ din care s-au cumpărat împrimanta şi materialele necesare funcţionării acesteia, în valoare de aproximativ 25000 de lei. Diferenţa va fi donată Asociaţiei Nevăzătorilor din România, în vederea achiziţionării de hârtie Braille, necesară tipăririi de cărţi, manuale, reviste şi alte materiale informative.

Guvernatorul Districtului 124 România, doamna Daniela Holzheimer va fi prezentă la eveniment, împreună cu alţi membri LIONS.

Anul acestă, LIONS împlineşte 100 de ani de la înfiinţare, iar membrii lui au hotărât ca 2017 să fie anul Cavalerilor în Lupta împotriva Întunericului.

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) este organizație nonguvernamentală reprezentativă la nivel național care apără și promovează interesele persoanelor cu deficiență de vedere. Prin cele 34 de filiale ale sale, Asociația cuprinde peste 40.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat și mediu) de pe întreg teritoriul țării.

Asociația Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizație națională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autoritățile publice române, cât și de către organizațiile internaționale ale deficienților de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Național al Dizabilității și, implicit, a Forumului European al Dizabilității.

De peste o jumătate de secol, Asociația Nevăzătorilor din România oferă deficienților de vedere servicii și programe socio-profesionale, cultural-educaționale, de sport și timp liber.



 

Numele tau: Adresa de e-mail:
2017, anul Cavalerilor in lupta impotriva intunericului
Articol - 2017, anul Cavalerilor in lupta impotriva intunericului
LIONS Club Romania doneaza o imprimanta 3D Asociatiei Nevazatorilor din Romania
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...