Articol din categoria Social
6 sportivi in scaun rulant au participat la Maratonul celor 24 de ore de inot
A 23- a editie a Maratonului celor 24 de ore de inot s- a desfasurat la Bazinul Olimpic din Brașov, in zilele 6 si 7 mai.
Previzualizare mesaj:
trimite
A 23-a editie a "Maratonului celor 24 de ore de inot" s-a desfasurat la Bazinul Olimpic din Brașov, in zilele 6 si 7 mai. In competitie s-au inscris 20 de echipe din Resita, Caransebes, Cluj Napoca, Targul Mures, Bucuresti, Brasov, insumand 270 de inotatori, carora li s-au alaturat 40 de arbitri voluntari. Organizatorul maratonului este Horia Ionut, prin Clubul Sportiv Sami Brasov.
Echipele au fost formate din sportivi legitimati la cluburi si sportivi amatori. Fiecare echipa a fost constituita din 12 sportivi, plus doua rezerve. Cel mai tanar participant are 5 ani jumatate, iar cel mai varsnic 66 de ani.
“La maraton au participat sase sportivi in scaun rulant. Provocarea consta in faptul ca de la an, la an, numarul acestora creste. Trei membri ai echipei au participat pentru prima data la acest eveniment sportiv. Cel mai tanar participant, Ber David, de 5 ani jumatate, face parte din echipa noastra. El a inotat 600 m in jumatate de ora. Ana, sora lui David, la cei 7 anisori a inotat 800 m in acelasi timp. Sunt foarte mandru de acesti copii.
Echipa noastra poarta numele “Actiuni impreuna” si a fost completata cu sportivi valizi. “Pot si totul e posibil la orice ora”, este deviza noastra.
Sportul este una din cele mai eficiente forme de incluziune sociala, iar participarea noastra la maraton sper sa aiba ecou, atat in randul colegilor cu dizabilitati, cat si in societate, in general”, a declarat, pentru Observatorul social, Ghiorghi Filip, capitanul echipei “Actiuni impreuna”.
YouTube video
YouTube video
Fiecare participant a inotat in regim de stafeta, maxim 30 de minute, la interval de 6 ore, venindu-i randul de 4 ori in cele 24 de ore.
Scopul evenimetului a devenit caritabil de anul trecut, cand medicii de familie brasoveni au participat la maraton pentru a veni in sprijinul copiilor cu autism. Si anul acesta medicii brasoveni au adunat 3700 de lei. Suma reprezinta tratamentul pe o durata de sase luni, al unui copil diagnosticat cu autism.
Recordul competitiei este de 107,900 km de inot.
Arbitrii contorizeaza cat inoata fiecare participant. Organizatorii au oferit 190 de premii participantilor, fiecare primind minim trei produse sportive.
Potrivit site-ului Maratonul celor 24 de ore de inot, ideea organizarii acestui maraton de inot la Brasov, a aparut in urma participarii la un turneu in Franta, turneu de polo pe apa, nu de inot. Acolo, la o saptamana dupa terminarea acestui turneu de polo, clubul sportiv "Enfants de Neptune" a organizat un maraton de 24 de ore de inot, maraton pe care ei il organizeaza anual in luna iunie.
Sportivilor Clubului Sami Brasov li s-a parut interesant acest concurs si au decis sa-l organizeze si in Brasov. Si chiar daca "Maratonul celor 24 de ore de inot" nu este primul sau singurul de acest fel, este foarte iubit. Iar participantii indirecti la acesta par sa fie si ei, de asemenea, foarte incantati de acest concurs.
"Maratonul celor 24 de ore de inot" este o competitie care are loc anual la Brasov, la inceputul lunii mai.
Competitia este inscrisa in calendarul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti si este o competitie sportiva de masa. La aceasta competitie poate participa orice persoana, neexistand restrictii legate de varsta sau sex.
Prima editie a maratonului a avut loc in anul 1993, editie la care au fost inscrise sase echipe, ajungandu-se ca la ultima editie numarul acestora sa fie 20. Recordul competitiei a fost stabilit in 2010, la editia a XVII-a, de echipa Elite Swimming, care a incheiat competitia cu rezultatul de 107,900 km. Recordul individual a fost stabilit de Constantin Tudose la editia a XVI-a, acesta inotand in 30 de minute 2800 m.
A 23- a editie a Maratonului celor 24 de ore de inot s- a desfasurat la Bazinul Olimpic din Brașov in zilele 6 si 7 mai
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro