Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

AI APTITUDINE, IA ATITUDINE!

Publicat: / Actualizat: /
AI APTITUDINE, IA ATITUDINE!
'Afiș articol "AI APTITUDINE, IA ATITUDINE!"
,,Workshop-ul national pentru  standardizarea calitatii si integrarea persoanelor surde.’’   Sȃmbătă, 21 noiembrie, s-a desfășurat confe...
Publicat: / Actualizat:
969 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “AI APTITUDINE, IA ATITUDINE!” — ,,Workshop-ul national pentru  standardizarea calitatii si integrarea persoanelor surde.’’   Sȃmbătă, 21 noiembrie, s-a desfășurat confe...

trimite

,,Workshop-ul national pentru  standardizarea calitatii si integrarea persoanelor surde.’’  
Sȃmbătă, 21 noiembrie, s-a desfășurat conferința națională: ,,Ai aptitudine, ia atitudine!’’ pentru persoanele cu deficiență de auz. Gazda acestui workshop a fost domnul Mihail Grecu, președintele A.N.S.R. ( Asociația Națională a Surzilor din Romȃnia).

La conferință au fost prezenți reprezentanți din cadrul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (A.N.P.D.), Consilul Național al Dizabilității din Romȃnia ( C.N.D.R) prin doamna Justina Radu, Asociația Națională a Interpreților Mimico-Gestuali (L.M.G.) și reprezentanți ai fiecărei filiale de județ A.N.S.R.

Obiectivele ȋntrunirii

Ȋn primul rȃnd, s-a discutat despre situația serviciilor de interpretare ȋn LMG cu scopul permiterii accesibilității persoanelor cu deficiență de auz (surzi, surdo-muți și hipoacuzici) pentru incluziunea acestora ȋn societatea civilă și participarea lor activă la activitățile sociale.  Despre barierele ce sunt puse ȋn problemele de viață, cultură și legislație ale persoanelor cu deficiență de auz, dar și depășirea lor prin atitudine și implicare.

S-a pus ȋn balanță evaluarea politicilor și a programelor naționale, dar și internaționale ȋn ceea ce privește persoanele cu dizabilități, despre gradul  de informare a persoanelor cu handicap din Romȃnia  asupra aplicării legislației. Discuția s-a axat pe egalizarea șanselor persoanelor cu dificiență de auz ȋn diverse domenii de activitate prin economie socială.

S-a dezbătut problema structurii și formării instructorilor formatori surzi pe LMG ȋn cadrul A.N.S.R, dezvoltarea abilităților și competențelor profesionale specializate interne ale  asociației prin serviciile de interpretare și asistență socială, dar și acreditarea și licențierea serviciilor sociale pentru asigurarea minimă a calității.

Numele tau: Adresa de e-mail:
AI APTITUDINE, IA ATITUDINE!
Articol - AI APTITUDINE, IA ATITUDINE!
Workshop-ul national pentrunbsp standardizarea calitatii si integrarea persoanelor surdenbspnbsp Sȃmbătă 21 noiembrie s-a desfășurat confe
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...