Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Utile

ATENTIE! O BOMBA CU CEAS, INACTIVITATEA FIZICA A TINERILOR

Publicat: / Actualizat: /
ATENTIE! O BOMBA CU CEAS, INACTIVITATEA FIZICA A TINERILOR
'Afiș articol "ATENTIE! O BOMBA CU CEAS, INACTIVITATEA FIZICA A TINERILOR"
Trăim într-o perioadă în care predominant este segmentul tehnologiei care are avantajele și dezavantajele sale pentru generațiile tinere, mai ales,  ...
Publicat: / Actualizat:
1.033 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “ATENTIE! O BOMBA CU CEAS, INACTIVITATEA FIZICA A TINERILOR” — Trăim într-o perioadă în care predominant este segmentul tehnologiei care are avantajele și dezavantajele sale pentru generațiile tinere, mai ales,  ...

trimite

Trăim într-o perioadă în care predominant este segmentul tehnologiei care are avantajele și dezavantajele sale pentru generațiile tinere, mai ales,  pentru copii și adolescenți.

Nu e nimeni în împotrivă cu faptul că viața cotidiană a oamenilor  este mai accesibilă din punct de vedere al rapidității cu ajutorul calculatorului, tabletei, leptop-urilor sau a telefonului.  însă, este necesar să ne gândim la dezavantaje, și să recunoaștem, nu sunt puține.

Astfel, atenționăm asupra tuturor afecțiunilor, pe lângă cele oftalmologice, dar putem menționa asupra unui factor și mai important: lipsa activităților fizice de orice fel ale adolescenților.
 
Ei au un stil sedentar de viață, petrecându-și mai mult de jumătate din zi în fața unui ecran, având în vedere faptul că aceștia sunt în creștere și în dezvoltare personală. Tendința aceasta de stil sedentar este îngrijorătoare în comparație cu 20-30 de ani în urmă când adolescenții făceau activități fizice de ori fel.

Un alt aspect privind inactivitatea fizică ce poate reduce  speranța de viață a tinerilor sunt  jocurile video violente care, la rândul lor, copiii, prin reflexie, manifestă violență în jurul lor, sau din contră, se poate interioriza de mediu social, din punct de vedere psihologic.

Un studiu internațional a arătat că indivizii de 9 – 12 ani și-au pierdut 63% din capacitatea de a se mișca și poate să-și dezvolte o dizabilitate mai târziu. De aceea, e bine ca părinții generațiilor actuale să conștientizeze de faptul că segmentul tehnologic uneori, este devastator.

In plus, adulții trebuie să-i ajute pe copii să-și găsească noi abilități:  un sport prin care să-și manifeste energia, jocuri de gândire prin care să-și dezvolte abilitatea de a se concentra inteligent, și mai ales, să  facă plimbări în aer liber prin care să-și poată dezvolta imaginația și creativitatea și altele.


Numele tau: Adresa de e-mail:
ATENTIE! O BOMBA CU CEAS, INACTIVITATEA FIZICA A TINERILOR
Articol - ATENTIE! O BOMBA CU CEAS, INACTIVITATEA FIZICA A TINERILOR
Trăim într-o perioadă în care predominant este segmentul tehnologiei care are avantajele și dezavantajele sale pentru generațiile tinere mai alesnbsp
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...