Articol din categoria Social
Acces la munca pentru fiecare
Miercuri, 18 noiembrie a avut loc Conferința de final a proiectului WorkCall, care i-a avut drept gazde pe inițiatori și cei care au contribuit la evoluția ...
- Etichete:
- workcall
- conferinta finala
- proiect
Previzualizare mesaj:
trimite
Miercuri, 18 noiembrie a avut loc Conferința de final a proiectului WorkCall, care i-a avut drept gazde pe inițiatori și cei care au contribuit la evoluția acestuia: Daniela Vișoianu, președinta Coaliției pentru Educație, inițiatoarea proiectului, Costel Nicolae, președinte în cadrul fundației umanitare Handrom, Gheorghe Păun, președinte executiv al fundației Pod peste Suflete, formațiune social umanistă de cultură și învățământ, Tedy Necula, regizor de film inspirațional, care a venit cu produsul cinematic al proiectului.
Ce este proiectul WorkCall?
Proiectul WorkCall este un proiect implementat de Forum Group, în parteneriat cu Turda Salina Durgău, Asociația Eco-Energy și Agenția de Consultanță în Afaceri Română(ACAR) și are în vedere instruirea categoriilor vulnerabile.
Workcall se derulează în 3 zone ale țării: Sud-Muntenia, Bucureşti-Ilfov şi Nord-Vest și include activități de coaching, destinate unui număr de 400 de persoane și programe de recalificare pentru alte 900 de persoane în meserii cum ar fi: tehnician maseur, băieş, nămolar, brancardier, floricultor, peisagist floricultor, florar-decorator, îngrijitor spaţii verzi, îngrijitor animale, operator procesare text şi imagine, operator vânzări prin telefon.
Practic vorbim despre oportunitatea de a ajuta un om și a-l acompania către schimbare, ținând cont desigur, de nevoile acestuia. Este vorba despre soluții din partea angajatorilor, soluții care să nu fie standardizate de prevederi legale inflexibile.
WorkCall este o provocare, poate însemna scoaterea beneficiarului din “zona de comfort”, plasarea acestuia în domenii de învățare ca eventual să învețe ce este adaptarea la un grup și să poată rezista pe piața muncii.
Obiective principale ale proiectului
În primul rând, accesibilizarea. Se fac propuneri pentru obținerea standardizării, și aici vorbim despre eliminarea obstacolelor pe care le întâmpină o persoană cu dizabilități în viața cotidiană cu tot ce include aceasta.
Un alt aspect important este egalitatea. Mai exact, promovarea unui tratament care să lupte împotriva discriminării persoanelor cu dizabilități, prin intermediul politicilor din cadrul Uniunii Europene.
Și nu în ultimul rând, ocuparea forței de muncă de către grupurile vulnerabile: persoane cu dizabilități, rromi, tineri postinstituționalizați, femei.
Cine sunt inițiatorii?
Daniela Vișoianu
Daniela Vișoianu este președinta Coaliției pentru Educație, federație care și-a pus bazele prin intermediul ONG-urilor din domeniu, și vine cu idei curajoase adresate sistemului de educație din România.
Combină rolurile de părinte, manager de proiect, profesor asociat în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială și antreprenor în domeniul consultanței în resurse umane și managementul proiectelor europene.(Sursa: adevarul.ro - blogs adevarul.ro - blogs)
Costel Nicolae
Costel Nicolae este fondatorul a două centre de educație pentru copiii cu dizabilități, DizabRom și HandRom, ambele aflate în Curtea de Argeș.
"Fundația Hand-Rom este o șansa astăzi pentru copiii și tinerii cu dizabilitați din Curtea de Argeș. Peste 110 copii au acces la serviciile acestea, educație specială, terapii specifice, consiliere vocațională, pregătire preprofesional", a precizat fondatorul DizabRom. (Sursa: b1.ro - stiri
Gheorghe Păun
Gheorghe Paun este președintele executiv al fundației Pod peste Suflete, formațiune social umanistă de cultură și învățământ – “care și-a propus perfectarea și consolidarea unor relații bune între majoritari și minoritățile naționale pe de o parte și minoritățile naționale pe de altă parte.”
“Munca este ceva care te face să te simți util, este prietenul adevărat al omului, în ea te regăsești, indiferent unde o desfășori.” spune el însuși într-un video-autoportret realizat de Tedy Necula.
Tedy Necula
La 26 de ani, Tedy este un regizor recunoscut la nivel internațional. Povestea lui este însă, una "deloc monotonă”, cum îi place chiar lui să o descrie.
Șansa de a intra în lumea filmului, a venit odată cu apariția sa, ca actor, în filmul Noro. A continuat mai apoi cu spoturi, filme de scurt metraj dar și documentare. Prima sa campanie, care viza controlul medical în timpul sarcinii, a câștigat un premiu la Gala Societății Civile, iar din acel moment și-a dat seama că asta își dorește să facă pe viitor.
În prezent are propria agenție de campanii inspiraționale și spoturi publicitare, The Handicapped.
Miercuri 18 noiembrie a avut loc Conferința de final a proiectului WorkCall care i-a avut drept gazde pe inițiatori și cei care au contribuit la evoluția
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro