Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

ARTISTUL DIN SPATELE AUTISMULUI

Publicat: / Actualizat: /
ARTISTUL DIN SPATELE AUTISMULUI
'Afiș articol "ARTISTUL DIN SPATELE AUTISMULUI"
Vineri, 20 noiembrie, a avut loc un spectacol de muzică și dans, care a adus ȋn prim plan copiii cu autism și talentele acestora. Ȋn condițiile ȋn care e...
Publicat: / Actualizat:
1.621 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “ARTISTUL DIN SPATELE AUTISMULUI” — Vineri, 20 noiembrie, a avut loc un spectacol de muzică și dans, care a adus ȋn prim plan copiii cu autism și talentele acestora. Ȋn condițiile ȋn care e...

trimite

Vineri, 20 noiembrie, a avut loc un spectacol de muzică și dans, care a adus ȋn prim plan copiii cu autism și talentele acestora. Ȋn condițiile ȋn care evenimentul s-ar fi desfășurat pe 21 noiembrie, așa cum era inițial planificat, s-ar fi sărbătorit și 25 de ani de la ȋnființarea proiectului A.N.C.A.A.R, care o are ca președintă pe doamna Georgeta Crișu, gazda evenimentului de anul acesta.

Proiectul A.N.C.A.A.R ( Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din Romȃnia) are  drept scop abordarea multidisciplinară ȋn identificarea, cunoașterea, satisfacerea nevoilor și drepturilor persoanelor cu autism. Proiectul  vizează  ȋndrumarea, consilierea psihologică, evoluția, dar și implementarea unor programe terapeutice și tehnici de lucru special create pentru persoanele cu autism.

Astfel, show- ul de anul acesta a debutat cu Victor, ȋn vȃrsta de 20 ani, care  s-a prezentat cu un recital solo la pian din Chopin dar și cu  alte sonete.  Apoi, a concertat pentru prima dată ȋn evoluția lui artistică alături de un solist vocal Alexandra. Fetița soprană a interpretat melodia ,,I feel pretty’’ acompaniată la pian de Victor.

A urmat Tudor, ȋn vȃrstă de 18 ani, voluntar ȋn cadrul programului A.N.C.A.A.R, avȃnd sindromul TSA, care a interpretat o sonată la pianină. Au fost prezenți ȋn cadrul evenimentului, cu propriile creații, pictorii Andrei de 14 ani și Mădălin de 18 ani. Spectatorii au avut prilejul să le admire picturile și produsele din quilling și chiar să le achiziționeze cine a avut plăcerea.
 
Un participant de la emisiunea ,,Vocea Romȃniei’’, invitat  de onoare al doamnei profesoare de muzică, cea care l-a instruit și pe Victor, i-a ȋncȃntat pe spectatori cu piese ca: ,,You raise me up’’, ,,I did it my way’’ și ,,What a wonderful world’’. Apoi a urcat pe scenă Carmen cu momentul ei de dans  alături de mama sa și profesoara de dans. La a doua  melodie, profesoara de dans i-a invitat pe cei din sală să interacționeze cu ele pe cȃt posibil pentru a intreține o atmosferă plăcută. Iar seara a fost ȋncheiată de Alexandra Ținta, o fată cu autism, care a avut un moment de dans remarcabil pe piesa celor de la Fly Project - ,, Toca-Toca’’.

Evenimentul ,,Artistul din spatele autismului’’ face parte din Campania ,,Omul din spatele autismului’’ cea care ȋși propune să promoveze abilitățile  artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat de programele de terapie și de socializare ȋn interiorul proiectului.

A.N.C.A.A.R, prin evenimentul din fiecare an trasmite mesajul companiei: ,,măsura ȋn care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligență, aptitudinile sau posibilitățile lor de comunicare, ci de toleranța noastră’’.

Numele tau: Adresa de e-mail:
ARTISTUL DIN SPATELE AUTISMULUI
Articol - ARTISTUL DIN SPATELE AUTISMULUI
Vineri 20 noiembrie a avut loc un spectacol de muzică și dans care a adus ȋn prim plan copiii cu autism și talentele acestora Ȋn condițiile ȋn care e
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...