Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Cardul European pentru Dizabilitate

Publicat: / Actualizat: /
Cardul European pentru Dizabilitate
'Afiș articol "Cardul European pentru Dizabilitate"
Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) lansează proiectului “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în Româ...
Publicat: / Actualizat:
1.822 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Cardul European pentru Dizabilitate” — Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) lansează proiectului “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în Româ...

trimite

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) lansează proiectului “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa”.

Obiectivul proiectului vizează facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE, participante la proiect.

Proiectul reprezintă un model pilot la nivel european pentru asigurarea incluziunii sociale prin participarea la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber a persoanelor cu dizabilități, în România și în alte state membre UE participante în proiect (Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta).

“Se așteaptă ca proiectul să aibă un impact pozitiv asupra libertății de mișcare a persoanelor cu dizabilități concomitent cu dezvoltarea strategiilor naționale privind recunoașterea reciprocă a beneficiilor, fiind un prim pas atât pentru România cât și pentru alte state europene”, a declarat Mihaela Ungureanu, Președinte ANPD.

Beneficiarii vor fi 50.000 de persoane cu dizabilități din România care vor intra în posesia cardului și pe de altă parte persoane cu dizabilități din alte țări incluse în proiect.

“Fără bariere prin Europa”, ca motto al proiectului, invită la o călătorie – context de cunoaștere, socializare și extindere a propriei lumi.

Pentru persoana cu dizabilități sperăm ca proiectul să fie o invitație de a depăși limite și de a îndrăzni să cunoască lumea”, a explicat Carmen Rotaru, manager de proiect.

Proiectul beneficiază de finanțare de la Comisia Europeană în valoare de 123.306,43 euro, bugetul total al proiectului fiind de 154.187,50 euro.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni (februarie 2016 – iulie 2017).

Pentru informații suplimentare, persoana de contact Anna Maria Neagoe – expert diseminare, email: anna.neagoe@anpd.gov..., telefon: 072.238.3858.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Cardul European pentru Dizabilitate
Articol - Cardul European pentru Dizabilitate
Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități ANPD lansează proiectului Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în Româ
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...