Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Comisia Europeana a publicat Actul european privind accesibilitatea

Publicat: / Actualizat: /
Comisia Europeana a publicat Actul european privind accesibilitatea
'Afiș articol "Comisia Europeana a publicat Actul european privind accesibilitatea"
Comisia Europeană a publicat Actul european privind accesibilitatea (Accesibily Act) la 2 decembrie 2015. Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului a organiz...
Publicat: / Actualizat:
1.703 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Comisia Europeana a publicat Actul european privind accesibilitatea” — Comisia Europeană a publicat Actul european privind accesibilitatea (Accesibily Act) la 2 decembrie 2015. Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului a organiz...

trimite

Comisia Europeană a publicat Actul european privind accesibilitatea (Accesibily Act) la 2 decembrie 2015. Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului a organizat, în data de 3 februarie, o masă rotundă care a avut ca obiectiv analizarea efectelor posibile ale Propunerii de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de apropiere a actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce privește cerințele de accesibilitate aplicabile produselor și serviciilor - COM(2015)  615 final.

Consiliul Național al Dizabilității din România salută această inițiativă
!

Propunerea ia forma unei directive și se concentrează pe accesibilitatea produselor și serviciilor pe piața internă a UE. Prin urmare, Accessibility Act poate contribui la libertatea de circulație a persoanelor, bunurilor și serviciilor. Acest lucru va permite UE și statelor membre să adopte o abordare armonizată a accesibilității în domeniul de aplicare al legii.

Dorim, de asemenea, să vă supunem atenției răspunsul inițial al Forumului European al Dizabilitații (EDF) pentru Accessibility Act. EDF este organizația umbrelă la nivelul Uniunii Europene,  al cărei reprezentant suntem în România. EDF a contribuit la elaborarea Actului European al Accesibilității, prin  advocacy, de mai mulți ani, prin propunerea caracteristicilor armonizate cerințelor de accesibilitate pentru producători, importatori și distribuitori de bunuri și servicii, precum și mecanisme de monitorizare și de aplicare. Produsele și serviciile enumerate includ bancomate, mașini de ticketing, mașini de check-in, hardware și sisteme de operare, telefonie, servicii bancare, de transport, e-books și e-commerce. Scopul principal al Accesibily Act este de a alinia și armoniza legislația statelor membre cu privire la accesibilitate.
Introducerea accesibilității în legislația națională este o obligație pe care semnatarii Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități și-au asumat-o  deja, în conformitate cu Articolul 9 al Convenției ONU în materie. UE contribuie astfel, ajutand statele membre să își îndeplinească obligațiile de armonizare a acestor norme, pentru a evita fragmentarea pieței interne a Uniunii Europene.

DE CE ESTE IMPORTANT?

Până în prezent, statele membre ale UE au avut anumite legi și reguli de accesibilitate, dar nu a existat o legislație armonizată la nivelul UE cu privire la accesibilitatea produselor și serviciilor pe piața internă. Actul european privind accesibilitatea va armoniza aceste legi și reguli de accesibilitate, astfel încât produsele și serviciile pot circula pe piața internă a UE fără probleme, fiind accesibile persoanelor cu handicap și altor persoane cu limitări funcționale. În același timp, Legea va îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități în UE, permițându-le accesul egal la mai multe produse și servicii de masă, la un preț mai competitiv.

Prin campania FREEDOM OF MOVEMENT - LIBERTATEA DE MISCARE, European Disability Forum, prin Consiliile Naționale ale Dizabilității din țarile membre UE, a pledat pentru o lege europeană privind accesibilitatea, relevând faptul că persoanele cu handicap se confruntă în continuare cu obstacole în accesarea produselor și serviciilor in condi
ții de de egalitate cu ceilalți cetățeni.

Președintele EDF, dl. Yannis VARDAKASTANIS, a declarat: "Salutăm inițiativa comisarului Thyssen pentru a stabili legislația în acest domeniu; cunosc personal din experiență în SUA, că legislația  include o aplicare robustă și mecanismul de supraveghere este un mijloc extrem de eficient de a asigura că produsele și serviciile devin accesibile persoanelor cu handicap. Avem acum un apel la Comisia Europeană, pentru a întări Actul european privind accesibilitatea, prin revizuirea textului și includerea unor dispoziții mai puternice și  obligatorii, pentru a aborda accesibilitatea într-un mod holistic și mai ales, ca agent al schimbării în cadrul pieței interne UE.

 


Numele tau: Adresa de e-mail:
Comisia Europeana a publicat Actul european privind accesibilitatea
Articol - Comisia Europeana a publicat Actul european privind accesibilitatea
Comisia Europeană a publicat Actul european privind accesibilitatea Accesibily Act la 2 decembrie 2015 Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului a organiz
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...