Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Sport

Competitia nationala de biliard in scaun rulant

Publicat: / Actualizat: /
Competitia nationala de biliard in scaun rulant
'Afiș articol "Competitia nationala de biliard in scaun rulant"
Competiția națională de biliard în scaun rulant este un eveniment organizat de Asociația Mereu Împreună pentru Oameni, alături de sponsorii oficiali Nov...
Publicat: / Actualizat:
1.092 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Competitia nationala de biliard in scaun rulant” — Competiția națională de biliard în scaun rulant este un eveniment organizat de Asociația Mereu Împreună pentru Oameni, alături de sponsorii oficiali Nov...

trimite


Competiția națională de biliard în scaun rulant este un eveniment organizat de Asociația Mereu Împreună pentru Oameni, alături de sponsorii oficiali Nova Tech Med și BKO - Biliard Kombat Open. Conceptul este în premieră, în România.

Evenimentul se va desfășura pe data de 9 septembrie 2015, începând cu orele 17:00, la sala TAC Biliard Club, în complexul Sema Park din București.

Sistemul de joc, care va fi aplicat, va permite tuturor jucătorilor să intre în tombola pentru câștigarea premiilor oferite de Nova Tech Med. Fiecare jucător va face echipă de joc cu unul din multiplii campioni români la jocurile de snooker și billiard, reprezentanți ai Turneelor Europene sau împreună cu unul dintre invitații surpriză la eveniment.

Multe persoane cu dizabilități au jucat biliard, iar povestea lui George “Handless” Sutton este una cu adevărat inspirantă. Născut în 1870, Sutton și-a pierdut ambele mâini, mai jos de coate, într-un accident de gater, la vârsta de 8 ani. El a studiat medicina la Wisconsin State College (acum University of Wisconsin - Milwaukee) și, în ciuda handicapului său, în timpul anilor de colegiu a învățat să joace biliard. A devenit atât de îndemânatic încât a stabilit un record mondial cu o serie de 799 lovituri în jocul de Carambol. În turneele la care a participat și-a uimit publicul pe parcursul a 35 de ani. Hotărârea spiritului uman a fost moștenirea pe care a lăsat-o la moartea sa.
"Sportul ne face mai puternici, fizic, mental și spiritual, și în același timp ne ajută să fim mereu împreună indiferent de diferențele dintre noi. Sportul  este o formă de socializare, o acțiune benefică care crește speranța de viață, sportul este pentru toți cei care găsesc modalitățile efective de a-l practica.
Prin intermediul acestui eveniment dorim să participăm la procesul de incluziune, desfășurat la nivel national, destinat combaterii excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Așadar, ne propunem să intervenim în îmbunătățirea calității vieții și în creșterea șanselor de  reintegrare socială a persoanelor cu dizabilități.
La nivel mondial biliardul este unul din sporturile în care multe persoane cu dizabilități excelează, fiind atât un sport fizic, cât și un sport al minții prin nivelul înalt de concentrare pe care îl necesită”, a declarat Irina Văcărean, președinta Asociației Mereu Împreună pentru Oameni.

Parteneri:
Consiliul Național al Dizabilității din România
BKO (Biliard Kombat Open)
Contact: mereuimpreunapentruoameni...

Numele tau: Adresa de e-mail:
Competitia nationala de biliard in scaun rulant
Articol - Competitia nationala de biliard in scaun rulant
Competiția națională de biliard în scaun rulant este un eveniment organizat de Asociația Mereu Împreună pentru Oameni alături de sponsorii oficiali Nov
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...