Articol din categoria Social
Conferintele Cetatea Artelor
Conferintele ofera liceenilor si studentilor notiuni generale despre discriminare, stigmatizare si prejudecati, precum si informatii despre istoria si cultura m...
Previzualizare mesaj:
trimite
Conferintele ofera liceenilor si studentilor notiuni generale despre
discriminare, stigmatizare si prejudecati, precum si informatii despre
istoria si cultura minoritatilor nationale care traiesc in Romania.
Toate aceste elemente au fost combinate din dorinta organizatorilor de a
promova idea multiculturalitatii in arta si de a facilita si
intensifica dialogul intercultural intre tinerii artisti si publicul
larg.
Asociatia ActiveWatch a demarat seria de conferinte „Cetatea Artelor” in licee si facultati cu profil artistic din Bucuresti. Conferintele prezinta elemente de realitate romaneasca multiculturala menite sa apropie tinerii artisti de conceptul diversitatii in cultura si arta si, de asemenea, sa le ofere noi surse de inspiratie.
Vorbitori in cadrul conferintelor sunt Mircea Toma, Ionut Codreanu si Adrian Szelmenczi, experti in domeniul drepturilor omului cu o importanta experienta de training.
Conferintele “Cetatea Artelor” sunt organizate in cadrul proiectului omonim prin care ActiveWatch si Macaia au creat hub-ul artistic multicultural “Cetatea Artelor” care a antrenat in 2015 si 2016 doua serii de tineri artisti, cei mai multi dintre ei elevi ai liceelor bucurestene cu profil artistic. Proiect finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.
ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militeaza pentru comunicare libera in interes public. Prin intermediul Departamentului Antidiscriminare, este activa din anul 2004 in lupta pentru combaterea inechitaţii sociale, a rasismului, a discriminarii şi a intoleranţei.
Macaia este o asociatie culturala care reuneste tineri artisti, formatori, psihologi si traineri care au ales un stil de viata bazat pe autoeducare continua si sharing. Ei aduc o contributie pozitiva in comunitate prin initierea si derularea de proiecte si programe cu impact social si cultural atat la nivel local cat si european.
Conferintele ofera liceenilor si studentilor notiuni generale despre discriminare stigmatizare si prejudecati precum si informatii despre istoria si cultura m
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro