Articol din categoria Social
Cresterea calitatii actului medical din perspectiva pacientilor si a administratiei locale
Primăria Generală a Municipiului București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Municipiului București - ASMB și Autoritatea Națională de Managemen...
Previzualizare mesaj:
trimite
Primăria Generală a Municipiului București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Municipiului București - ASMB și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate au invitat Consiliul Național al Dizabilității din România la o întâlnire cu tema „Creșterea calității actului medical din perspectiva pacienţilor şi a administraţiei locale”.
Cu această ocazie a fost lansat proiectul pilot privitor la aplicarea standardelor de management al calității în sănătate în spitalele aflate în administrarea Primăriei Generale a Muncipiului București.
Evenimentul a avut loc în data de 20.01.2016, la orele 12.00, în sala de Consiliu a Primăriei Generale a Municipiului București (etajul 3).
La această întâlnire au participat:
• Domnul Razvan Sava, Primarul General al Primăriei Generale a Municipiului București,
• Doamna Conf. dr. Diana Păun, Consilier de Stat la Administrația Prezidențială,
• Domnul Vasile Ciurchea, Preşedintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate,
• Domnul Vasile Cepoi, Președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate,
• Domnul Prof.univ.dr. Virgil Păunescu, Director General al Administrației Spitalelor și Serviciilor Municipiului București,
• Managerii spitalelor aflați în subordinea Primăriei Generale a Municipiului București.
Au mai fost invitați și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, societății civile din domeniul sănătății publice și al drepturilor pacienților.
Pe scurt: ASMB și-a propus schimbarea de paradigmă în abordarea sănătății cetățenilor capitalei, corespunzator reperelor europene. ASMB administrează în prezent 19 unități sanitare publice cu paturi, pe raza administrativ teritorială a capitalei. Principala problemă a spitalelor este subfinanțarea și lipsa unei strategii unitare de management și dezvoltare la nivelul capitalei.
Obiective generale: elaborarea împreună cu societatea civilă reprezentativă la nivel de București a unei Strategii de dezvoltare metropolitană în domeniul sănătății, pe 5 ani. Direcțiile prioritare de acțiune se desfașoară pe două planuri:
1. integrarea serviciilor de asistență medicală, socială, școlară și comunitară prin programe de dezvoltare dedicate
2. îmbunătățirea calității serviciilor spitalicești, pe baza aspectelor deficitare identificate în procesul de evaluare în vederea acreditării.
În realizarea acestor obiective, ASMB dorește să consulte toate organismele și organizațiile care sunt dispuse ca, lucrând împreună, să reușească să aducă serviciile de sănătate ale Bucureștiului la un adevarat nivel European.
Inițiativa este lăudabilă! Sperăm ca ea să se materializeze!
Primăria Generală a Municipiului București Administrația Spitalelor și Serviciilor Municipiului București - ASMB și Autoritatea Națională de Managemen
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro