Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Despre oameni

Cum ar fi sa traiesti cu o dizabilitate

Publicat: / Actualizat: /
Cum ar fi sa traiesti cu o dizabilitate
'Afiș articol "Cum ar fi sa traiesti cu o dizabilitate"
Dragă străine bine intenționat, M-ai observat la raionul de condimente. M-ai observat făcând lucrurile ușor diferit din cauza dizabilității pe care o am...
Publicat: / Actualizat:
2.288 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Cum ar fi sa traiesti cu o dizabilitate” — Dragă străine bine intenționat, M-ai observat la raionul de condimente. M-ai observat făcând lucrurile ușor diferit din cauza dizabilității pe care o am...

trimite


Dragă străine bine intenționat,

M-ai observat la raionul de condimente. M-ai observat făcând lucrurile ușor diferit din cauza dizabilității pe care o am. Referitor la scurta conversație pe care am avut-o, simt că ar trebui să împărtășesc ceva cu tine. Când spui o frază de genul, “n-aș putea să fac asta niciodată”, nu o aud ca pe un compliment. Îți simt doar frica de a fi in pielea mea. E ok! Nu mă simt jignită. Știu că intenția ți-a fost una bună. Realizez că ți-ar fi greu să-ți imaginezi cum ar fi să trăiești cu dizabilitatea mea. Îmi imaginez că după părerea ta, ți-ar fi “mult prea greu". Sper ca această scrisoare să-ți elimine din temeri.

În primul rând voi fi transparentă și-ți voi mărturisi că e greu din când în când. E incredibil de frustrant faptul că nu poți face unele lucruri pe care ceilalți le iau de-a gata. Ai parte de momente triste, de amărăciune și furie. Asta nu înseamnă că este o viață imposibil de dus. Nu înseamnă că lupta nu merită dusă. Și tu ai putea să o faci- dacă ai fi nevoit. Dacă nu ai avea altă opțiune, ai putea face cam orice “nu ți-ai imaginat” că vei face vreodată.

Nu oricine cu o dizabilitate s-a născut cu acea condiție. De fapt, mulți s-au aflat în aceeiași postură în care te găsești și tu acum, gândindu-te Oh, n-aș putea să fac niciodată asta. Apoi, brusc s-au trezit într-o cu totul altă realitate. Îți spun asta nu pentru a-ți spori frica, ci pentru a ușura-o. Chiar ai putea să o faci. Ai trecut deja peste destule lucruri grele în viață. Circumstanțele sunt cele fac diferența. Nu ai avut altă alegere, pur și simplu trebuie să urmezi o cale, să înveți să faci lucrurile diferit.

Da, pot exista plângeri si ofuri. Te poți plânge câteodată de lipsa independenței, de modificări ce implică asistență, sau în unele cazuri pur și simplu lucruri pe care nu le mai poți face. Atunci ajutorul îl poți găsi doar în acceptare. Trebuie să-ți păstrezi speranța și să continui să-ți trăiești viața. Trebuie să identifici lucrurile care te fac fericit. Să vezi frumusețea noii tale vieți.

Viața cu o dizabilitate merită trăită, chiar dacă pare -și câteodată chiar este- grea. Sincer, în majoritatea timpului ne concentrăm pe viața cotidiană și lucrurile pe care le avem de rezolvat, că dizabilitatea deja nu se mai află în centrul atenției. Sărbătorim reușitele și zilele de naștere, și îmbrățișăm tot ce e bun din viață. Nu ne concentrăm pe părțile grele sau pe amărăciune, ne străduim să scoatem din fiecare zi tot ce e mai bun.

Așa că dragă străine, chiar ai reuși- dacă ai fi nevoit vreodată

Cu sinceritate,

O persoană cu o dizabilitate

Sursa: themighty.com - 2015 themighty.com - 2015

Numele tau: Adresa de e-mail:
Cum ar fi sa traiesti cu o dizabilitate
Articol - Cum ar fi sa traiesti cu o dizabilitate
Dragă străine bine intenționat M-ai observat la raionul de condimente M-ai observat făcând lucrurile ușor diferit din cauza dizabilității pe care o am
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...