Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Discutii legate de: egalitatea de sanse, violenta domestica, trafic de persoane si violenta asupra copilului

Publicat: / Actualizat: /
Discutii legate de: egalitatea de sanse, violenta domestica, trafic de persoane si violenta asupra copilului
'Afiș articol "Discutii legate de: egalitatea de sanse, violenta domestica, trafic de persoane si violenta asupra copilului"
Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ana Costea, a avut la sfârșitul lunii februarie o întrevedere, la sediul institu
Publicat: / Actualizat:
735 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Discutii legate de: egalitatea de sanse, violenta domestica, trafic de persoane si violenta asupra copilului” — Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ana Costea, a avut la sfârșitul lunii februarie o întrevedere, la sediul institu

trimite

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ana Costea, a avut la sfârșitul lunii februarie o întrevedere, la sediul instituției, cu Vera Jourova, comisar european pentru Justiție, Protecția Consumatorului și Egalitate de Gen.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au discutat despre violența domestică. Ministrul Muncii a transmis faptul că “Intențiile politice au început deja să se transforme în măsuri palpabile. Cu sprijinul finanțării UE am derulat un proiect care a permis, printre altele, realizarea unui sistem informațional unic integrat de raportare și management a cazurilor de încălcare a principiilor egalității de șanse, violenței domestice, traficului de persoane și violenței asupra copilului, cu aplicabilitate națională, funcționarea unui call-center pentru victimele violenței domestice și elaborarea unei metodologii naționale de lucru și a unui set de proceduri integrate și interinstituționale. În prezent, desfășurăm o campanie naţională de conştientizare şi informare publică privind violenţa în familie”.

În discuție a fost adusă și situația potrivit căreia în Rom
ânia există diferențe între veniturile salariale ale femeilor și cele ale bărbaților, pentru aceeași muncă. Mai mult, există o segregare a unor locuri de muncă plătite la un nivel inferior doar pentru că sunt ocupate, în mod tradițional, exclusiv de femei. Ministrul Muncii a precizat în acest context că proiectul Legii salarizării personalului bugetar este menit să elimine din inechitățile și discriminările existente în sectorul public. În acest sens, grupul de lucru constituit pentru identificarea unui mecanism transparent de stabilire a salariului minim brut pe țară garantat în plată are menirea de a uniformiza acest cuantum, pentru ambele sectoare. Acestea vor contribui în mod direct la dispariția actualelor discriminări, fie ele și de gen.

În ceea ce privește protecția socială, ministrul Muncii a transmis comisarului european că România a îndeplinit toate condiționalitățile ex-ante pentru toate programele NEETs destinate tinerilor ("Not in Education, Employment, or Training").

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost cel referitor la concilierea vieții de familie cu viața profesională. Astfel, ministrul Ana Costea a afirmat că identificarea și promovarea măsurilor care conduc la concilierea vieții de familie cu viața profesională reprezintă un obiectiv strategic pentru România, în conformitate cu prevederile Strategiei Naționale în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați pentru perioada 2014 – 2017: “Având în vedere provocările demografice cu care ne confruntăm, am inițiat un grup de lucru interministerial în vederea identificării unor direcţii de acţiune privind creşterea natalităţii în România. În cadrul acestuia am propus o serie de acțiuni concrete, cum ar fi: încurajarea firmelor private de a înființa servicii de tipul day-care pentru copiii angajaților, firmele care promovează această măsură urmează să fie scutite de la plata impozitului aferent profitului reinvestit și au autonomie în ceea ce privește organizarea și funcționarea grădinițelor; organizarea unei campanii de informare și conștientizare la nivel național privind rolul tatălui în creșterea și îngrijirea copilului, precum și importanța partajării responsabilităților între parteneri etc.” La rândul său, comisarul Vera Jourova a susținut că se impune ca fondurile europene să poată fi folosite pentru înființarea de grădinițe și creșe care să faciliteze femeilor îmbinarea vieții profesionale cu cea de familie.

La finalul întrevederii, conducerea ministerului Muncii a oferit un mărțișor „dulce” doamnei Vera Jourova, produs de o structură de economie socială unde își desfășoară activitatea mame singure sau care au în întreținere mai mult de 3 copii.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Discutii legate de: egalitatea de sanse, violenta domestica, trafic de persoane si violenta asupra copilului
Articol - Discutii legate de: egalitatea de sanse, violenta domestica, trafic de persoane si violenta asupra copilului
Ministrul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice Ana Costea a avut la sfârșitul lunii februarie o întrevedere la sediul institu
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...