Articol din categoria Social
EROII MARATONULUI BRASOV HEROES 2016 ALEARGA PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI
Duminică, 12 iunie 2016, a avut loc a treia a ediție a Maratonului de la Brașov unde participanții înscriși din toate colțurile țării au alergat ...
Previzualizare mesaj:
trimite
Duminică, 12 iunie 2016, a avut loc a treia a ediție a Maratonului de la Brașov unde participanții înscriși din toate colțurile țării au alergat sau au efectuat traseul cu obstacole în scopul unor cauze caritabile.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Heroes in parteneriat cu Asociația Floare de Colț, Carpathian MTB Trails și Primăria Municipiului Brașov. Organizatorii au aranjat în Zona de Agrement a Lacului Nouă, două trasee, unul special pentru alergat și altul cu obstacole. Cursa s-a adresat atȃt amatorilor cȃt și experților indiferent de vȃrstă, fie ca alegători individuali, fie în echipe 0% din taxa fiecărui participant a mers către cauza pentru care a luptat în competiție. Cei care nu au avut curajul de a intra în cursă și, totuși au dorit să ajute au făcut direct donații pentru cauzele susținute.
Proiectele pentru care s-au mobilizat eroii anul acesta au fost:
1. Asociatia Bucuria Darului, proiect Oameni pentru Oameni, își propune cumpărarea unei mese speciale pentru oamenii fără locuință cu scopul servirii unui prȃnz cald.
2. Asocitia Dicta, proiect centru Alecsia își propune realizarea unui centru cu program prelungit, de tip afterschool pentru copii cu dizabilități.
3. Asociația ADDIP, proiect Cei de ieri pentru cei de azi care încearcă să construiască un program de mentorat în care 24 de adolescenți din centru de plasament sunt ajutați să traiască independent după părăsirea centrului la 18 ani.
4. Fundația Schmidt în parteneriat cu Asociația ClowniMed, proiect Terapie prin zâmbet și culoare: proiect care se adresează copiilor bolnavi internați în Spitalul Clinic de Copii Braşov, care își propune ca, prin desenarea poveştilor pe pereţi şi joacă împreună cu clovnii, să-i facă să zâmbească in ciuda bolilor de care suferă micuții..
5. Asociația SCUT proiect AfterCare: un alt proiect educațional de consiliere vocațională pentru 10 tineri care au părăsit orfelinatul să se poată angaja și să devină independenți.
6. Grup de Inițiativă al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov proiect Și eu pot fi campion: program de activităţi sportive adaptate elevilor cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva. Scopul este organizarea unei competiţii prin care fiecare copil să vadă progresul pentru care a luptat.
7. Asociația Copiii de Cristal, proiect Călărie terapeutică pentru tinerii cu nevoie speciale organizarea unor excursii la centrul de echitaţie Pănicel pentru ca 18 adulţi cu dizabilități să intre în contact cu animale și să primescă stimularea senzorială de care au nevoie.
8. Asociația Atelier Săcelean proiect My Way: un proiect educațional non-formal pentru copii proveniți din medii dezavantajate, unde aceștia învață despre dezvoltare personal si comunicare.
9. Asociația Milioane de prieteni, proiect Sterilizează, nu ucide: campanie de sterilizare și microcipare a peste 50 de câini cu stăpâni cu venituri mici, pentru care aceste servicii pot fi costisitoare.
10. Fundația Rafael, proiect Kinetica iubirii, pasul care mișcă lumea: cumpărarea unor aparate necesare cabinetului în care se desfășoară activități de kinetoterapie și masaj terapeutic pentru persoane cu dizabilități.
11. Asociația Rază de Speranță, proiect Speranță pentru un vis: sesiuni de terapie prin muzica (meloterapie) și mișcare pentru 10 copii cu autism, pentru a-i ajuta să interacționeze mai ușor cu persoanele din jur.
12. Asociația Club Sportiv Paralimpic Cumpără Responsabil : prin care se organizează turneului naţional de baschet în fotoliu rulant. Scopul principal al organizației este aceea de a avea o delegaţie de sportivi braşoveni înscrisă la Jocurile Paralimpice din 2018.
Brasov Heroes a realizat cu ajutorul banilor strȃnși în cele două ediții anterioare să aducă impreună 24 de proiecte din Brașov, 14 companii partenere care au strȃns 100.000 lei pentru proiecte de cultură, educație și protecție persoanelor cu nevoi speciale plus 1000 de donatori. Astfel, au fost ajutați peste 300 copii cu handicap din grădinițe în diferite activități.
Fundaţia Comunitară Braşov înfiinţată recent, este susţinută de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în cadrul „Programului naţional de dezvoltare de fundaţii comunitare în România”. Fundația are drept scop construirea unei comunități puternice cu scopul de a ajuta persoanele cu handicap din județul Brașov.
Duminică 12 iunie 2016 a avut loc a treia a edițienbsp a Maratonului de la Brașov unde participanții înscriși din toate colțurile țării au alergat
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro